Badanta română din Italia arestată după ce bătrânul asistat a fost găsit mort. Nicoleta era căutată și de autoritățile române

Se numește Dana Mihaela Nicoleta Chiță tânăra îngrijitoare română din Italia, în vârstă de 26 de ani, care a fost arestată joi, 19 noiembrie 2020, considerată responsabilă de decesul unui pensionar italian din localitatea siciliană Palma di Montechiaro, provincia Agrigento. Michelangelo Marchese, în vârstă de 89 de ani, a fost găsit mort în locuința lui, legat de mâini și de picioare și cu gura astupată, cauza morții fiind sufocarea.

Cel care a făcut tragica descoperire a fost chiar fiul bătrânului care l-a găsit pe acesta fără viață în casa lui din via Pietro Attardo, în data de 11 iulie a acestui an.

Carabinierii la casa bătrânului găsit mort în data de 11 iulie 2020. Foto: livesicilia.it

Primele investigații indicau că Marchese a fost victima unui jaf, iar mărturiile vecinilor vorbeau despre „o femeie slabă cu păr negru care, în ultimele zile, frecventa casa bătrânului.” S-a dovedit apoi că pensionarul angajase, cu numai o zi înainte să fie găsit mort, o îngrijitoare care ar fi trebuit să-l asiste zilnic, dar aceasta și-a făcut pierdută urma după deces.

„Acest indiciu, împreună cu amprentele găsite pe alocuri pe mobilier și examinate de Departamentul de Investigații Științifice din Messina, le-a permis anchetatorilor să aibă dovezi importante”, au declarat carabinierii din Agrigento.

Mai mult, mașina bătrânului dispăruse după moartea acestuia, iar ulterioare investigații au dus la descoperirea autoturismului în posesia unui infractor din Canicattì. Interogat de polițiști, acesta a declarat că o femeie română l-a contactat în trecut și i-a cerut să ducă mașina la demontat, dar el nu a făcut asta și a păstrat mașina pentru uz personal, probabil pentru a comite alte infracțiuni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Anchetatorii au reușit astfel să identifice femeia care a fost angajată ca badantă de Marchese în persoana unei tinere românce de 26 de ani pe nume Dana Mihaela Nicoleta Chiță, originară din Turda. Femeia nu este la prima încălcare a legii, nici în Italia și nici în România.

Dacă în Italia aceasta a fost arestată în trecut pentru rezistență în fața unui organ public, în România, Nicoleta era căutată de polițiști pentru furt din locuințe, după cum reiese de pe site-ul oficial al Poliției Române.

Infractoarea româncă se află cum închisă în penitenciarul Petrusa din Agrigento, în așteptarea judecății, aceasta fiind reprezentată în tribunal de avocatul Angelo Asaro.

Pe același subiect: