Badanta română din Italia arestată după ce bătrânul asistat a fost găsit mort. Nicoleta era căutată și de autoritățile române

Se numește Dana Mihaela Nicoleta Chiță tânăra îngrijitoare română din Italia, în vârstă de 26 de ani, care a fost arestată joi, 19 noiembrie 2020, considerată responsabilă de decesul unui pensionar italian din localitatea siciliană Palma di Montechiaro, provincia Agrigento. Michelangelo Marchese, în vârstă de 89 de ani, a fost găsit mort în locuința lui, legat de mâini și de picioare și cu gura astupată, cauza morții fiind sufocarea.

Cel care a făcut tragica descoperire a fost chiar fiul bătrânului care l-a găsit pe acesta fără viață în casa lui din via Pietro Attardo, în data de 11 iulie a acestui an.

Carabinierii la casa bătrânului găsit mort în data de 11 iulie 2020. Foto: livesicilia.it

Primele investigații indicau că Marchese a fost victima unui jaf, iar mărturiile vecinilor vorbeau despre „o femeie slabă cu păr negru care, în ultimele zile, frecventa casa bătrânului.” S-a dovedit apoi că pensionarul angajase, cu numai o zi înainte să fie găsit mort, o îngrijitoare care ar fi trebuit să-l asiste zilnic, dar aceasta și-a făcut pierdută urma după deces.

„Acest indiciu, împreună cu amprentele găsite pe alocuri pe mobilier și examinate de Departamentul de Investigații Științifice din Messina, le-a permis anchetatorilor să aibă dovezi importante”, au declarat carabinierii din Agrigento.

- Continuarea articolului după publicitate -

Mai mult, mașina bătrânului dispăruse după moartea acestuia, iar ulterioare investigații au dus la descoperirea autoturismului în posesia unui infractor din Canicattì. Interogat de polițiști, acesta a declarat că o femeie română l-a contactat în trecut și i-a cerut să ducă mașina la demontat, dar el nu a făcut asta și a păstrat mașina pentru uz personal, probabil pentru a comite alte infracțiuni.

Anchetatorii au reușit astfel să identifice femeia care a fost angajată ca badantă de Marchese în persoana unei tinere românce de 26 de ani pe nume Dana Mihaela Nicoleta Chiță, originară din Turda. Femeia nu este la prima încălcare a legii, nici în Italia și nici în România.

Dacă în Italia aceasta a fost arestată în trecut pentru rezistență în fața unui organ public, în România, Nicoleta era căutată de polițiști pentru furt din locuințe, după cum reiese de pe site-ul oficial al Poliției Române.

- Continuarea articolului după publicitate -

Infractoarea româncă se află cum închisă în penitenciarul Petrusa din Agrigento, în așteptarea judecății, aceasta fiind reprezentată în tribunal de avocatul Angelo Asaro.

Pe același subiect:

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos