Badanta româncă din Italia, care a aruncat cu papucul în polițiști când au venit să o aresteze, ajunge în fața judecătorilor

Începe procesul româncei Carmen C., în vârstă de 55 de ani, care lucra ca îngrijitoare de bătrâni în Biella, regiunea Piemont, informează La Stampa.

Ea se confruntă cu acuzații grave după ce a maltratat bătrânul de care ar fi trebuit să aibă grijă și a reacționat violent, aruncând cu papucul în polițiștii care au venit să o aresteze.

Incidentul a avut loc în septembrie anul trecut, când polițiștii au fost chemați la domiciliul unui bătrân pe care Carmen C. îl îngrijea. În acel moment românca a fost arestată, iar în aceste zile începe procesul care o aduce în fața judecătorului.

Vecinii au fost cei care au alertat poliția, îngrijorați de țipetele și zgomotele puternice care veneau din casa bătrânului

Badanta româncă a reacționat cu o atitudine agresivă, lovind inițial polițiștii, iar apoi, odată intrată în mașina care avea să o ducă la secție, a început să lovească cu picioarele și să scuipe panoul separator.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Aceste comportamente violente i-au adus lui Carmen C. o a doua acuzare, care se adaugă la cea de maltratare a bătrânului pe care ar fi trebuit să-l îngrijească.

Românca este acuzată că ar fi supus bătrânul în vârstă de 87 de ani la suferințe constante și umilințe, țipând la el fără motiv și adresându-i amenințări explicite precum „te omor” („ti ammazzo”) sau „îți sparg capul” („ti spacco la testa”).

Acuzațiile includ și fapte de violență precum împingeri, lovituri cu geanta și strivirea degetelor bătrânului în ușă. Acestea din urmă l-au dus pe bătrân de câteva ori la spital.

Incidentul final, care a dus la arestarea femeii, s-a petrecut în septembrie anul trecut, când polițiștii au intervenit pentru a pune capăt unei scene violente petrecută în grădină.

Carmen C. a continuat să amenințe bătrânul, chiar și în prezența forțelor de ordine.

Cei doi polițiști care au fost atacați de îngrijitoare s-au constituit parte civilă în proces, fiind reprezentați de avocatul Pietro Barrasso.

Românca va fi apărată în fața instanței de avocatul Francesco Alosi.

Distribuie acest articol