Badantă română din Italia, condamnată în primă instanță la închisoare, declarată nevinovată la Curtea de Apel

Era acuzată că a maltratat bătrâna pe care o îngrijea și a fost condamnată, în primă instanță, la o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani și 3 luni, plus despăgubiri de mii de euro plătite bătrânei. Curtea de Apel, însă, după ce a analizat cazul, a declarat-o nevinovată și a achiat-o.

Este vorba despre o româncă în vârstă de 66 de ani care a lucrat ca îngrijitoare în provincia italiană Perugia, scrie ziarul La Nazione. În anul 2016, femeia a fost arestată cu acuzația de violență domestică și vătămare corporală în dauna bătrânei pe care era plătită s-o îngrijească. Potrivit acuzațiilor formulate de familia persoanei asistate, conaționala noastră ar fi dat semne de agresivitate către bătrână încă de la început, imediat după angajare.

Au urmat apoi câteva episoade devastante din punct de vedere psihologic, a mai declarat familia angajatoare, printre care și părăsirea locuinței din partea badantei. Aceste episoade au împins familia pensionarei să o denunțe pe femeia română de 66 de ani.

Polițiștii au pus-o imediat sub arest pe îngrijitoare și a urmat o anchetă care a dus în cele din urmă la trimiterea în judecată a conaționalei noastre pentru faptele de care era acuzată. În primă instanță, Tribunalul din Perugia a găsit-o vinovată pe îngrijitoare și a condamnat-o astfel la o pedeapsă cu închisoarea pentru 2 ani și 3 luni. În plus, femeia română a fost obligată prin sentința dată de judecător să plătească și o despăgubire de 5.000 de euro bătrânei pentru care a lucrat.

Avocatul badantei, Gabrio Giannini, a făcut apel la această sentință și cazul a ajuns astfel la Curtea de Apel din Perugia, condusă de judecătorul Giancarlo Massei. În cursul dimineții de vineri, 25 septembrie 2020, a avut loc audiența în fața judecătorilor Curții de Apel, cărora Procuratura le-a cerut să confirme condamnarea din primă instanță.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Magistrații, însă, după ce au analizat cazul și dovezile, au decis însă că îngrijitoarea nu este vinovată de acuzațiile care i se aduc și au decis să o achite de orice o vină, mai scrie sursa citată.