Badantă româncă din Italia condamnată la 4 ani de închisoare. A furat inelele de aur ale bătrânei

Patru ani de închisoare și o amendă de 1.000 de euro este sentința emisă de judecătoarea Alessandra Alessandroni în cazul unei îngrijitoare românce în vârstă de 44 de ani, care a sustras de pe degetele unei bătrâne inelele de aur după care s-a făcut nevăzută.

Pensionara era oaspete într-un cămin de bătrâni din Senigallia, iar românca a mers să o viziteze deoarece în trecut lucrase pentru ea ca badantă, relatează Il Resto del Carlino.

Evenimentele au avut loc într-o casă de odihnă din Senigallia, provincia Ancona (Marche), în urmă cu câțiva ani, iar sentința a fost emisă în această săptămână. O pensionară în vârstă de peste 80 de ani ajunsese acolo pentru că nu mai putea locui de una singură. În trecut a avut-o ca îngrijitoare pe femeia româncă, dar după ce badanta și-a dat demisia bătrâna a decis să se transfere la cămin.

La câteva zile după transfer, fosta îngrijitoare s-ar fi prezentat la căminul de odihnă pentru a-i fi alături pensionarei de care avusese grijă în trecut, dar prezența ei era inutilă întrucât octogenara nu mai avea nevoie de ajutorul său.

După o perioadă, românca s-a prezentat din nou la căminul de bătrâni, făcându-i o vizită pensionarei. Odată intrată în camera acesteia i-a sustras verigheta și un inel de pe degete, apoi a plecat pierzându-și urmele. Nu a știut însă că o persoană a văzut-o când a furat inelele de aur ale bătrânei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bătrâna nu avea copii și de furt a fost informat tutorele acesteia. Tutorele a făcut o plângere la carabinieri pentru a recupera bijuteriile bătrânei, mai ales verigheta care avea pentru femeie o valoare sentimentală însemnată. Bijuteriile nu au mai fost găsite, dar judecătoarea Alessandra Alessandroni, după ce a audiat ultimii martori, a emis marți, 15 noiembrie 2022, o sentință de 4 ani de închisoare și o amendă de 1.000 de euro.

Îngrijitoarea se află încă în Italia, dar nu a fost prezentă în sala de judecată când a fost citită sentința. Pentru apărare nu existau condiții pentru o condamnare deoarece plângerea nici măcar nu fusese făcută de persoana direct vizată, ci de tutorele acesteia care nu ar fi avut dreptul legal, întrucât femeia în vârstă era liberă să acționeze de una singură.