Badantă româncă din Italia, condamnată la închisoare. A folosit în scop personal banii bătrânilor la care lucra

O îngrijitoare româncă a fost condamnată de Tribunalul din Pordenone la o pedeapsă de un an și 5 luni de închisoare, precum și la plata unei amenzi de 600 de euro, pentru furt și folosirea ilegală a unui card bancar. Femeia a folosit în scop personal cardul cuplului de bătrâni la care lucra.

Conform publicației Il Gazzettino, Mihaela Lascovici, în vârstă de 43 de ani, a fost condamnată marți, 24 ianuarie 2023, de judecătorul Eugenio Pergola, după ce s-a dovedit că a retras de pe cardul pensionarilor la care lucra aproape 3.000 de euro.

Victimele sunt un bătrân de 86 de ani și soția acestuia, de 79 de ani.

Badanta româncă a intrat în posesia cardului bancar al acestora și între 6 și 7 iulie 2020 a făcut retrageri de numerar și plăți în valoare totală de 2.952 de euro.

Fiecare operațiune a fost verificată pe extrasele de cont. Așa s-a descoperit că inculpata a făcut mai întâi o retragere de 1.000 de euro, apoi a plătit cu cardul 366 de euro la un magazin de bijuterii din aur.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Au urmat alte două plăți, una de 553 și cealaltă de 76 de euro într-o tutungerie, apoi a retras 500 de euro în numerar și a făcut o altă plată la un supermarket.

Îngrijitoarea a fost condamnată în primă instanță pentru furt și folosirea ilegală a unor mijloace de plată necuvenite.