Badantă româncă din Italia, condamnată la închisoare. A folosit în scop personal banii bătrânilor la care lucra

O îngrijitoare româncă a fost condamnată de Tribunalul din Pordenone la o pedeapsă de un an și 5 luni de închisoare, precum și la plata unei amenzi de 600 de euro, pentru furt și folosirea ilegală a unui card bancar. Femeia a folosit în scop personal cardul cuplului de bătrâni la care lucra.

Conform publicației Il Gazzettino, Mihaela Lascovici, în vârstă de 43 de ani, a fost condamnată marți, 24 ianuarie 2023, de judecătorul Eugenio Pergola, după ce s-a dovedit că a retras de pe cardul pensionarilor la care lucra aproape 3.000 de euro.

- Continuarea după publicitate -

Victimele sunt un bătrân de 86 de ani și soția acestuia, de 79 de ani.

Badanta româncă a intrat în posesia cardului bancar al acestora și între 6 și 7 iulie 2020 a făcut retrageri de numerar și plăți în valoare totală de 2.952 de euro.

Fiecare operațiune a fost verificată pe extrasele de cont. Așa s-a descoperit că inculpata a făcut mai întâi o retragere de 1.000 de euro, apoi a plătit cu cardul 366 de euro la un magazin de bijuterii din aur.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Au urmat alte două plăți, una de 553 și cealaltă de 76 de euro într-o tutungerie, apoi a retras 500 de euro în numerar și a făcut o altă plată la un supermarket.

Îngrijitoarea a fost condamnată în primă instanță pentru furt și folosirea ilegală a unor mijloace de plată necuvenite.