O badantă româncă din Italia a furat bijuteriile bătrânei asistate și le-a vândut la amanet. Condamnată la închisoare

O româncă în vârstă de 51 de ani, cu domiciliul în Asciano (Toscana), a fost condamnată  joi, 27 octombrie, la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru furt agravat, după ce s-a dovedit că a furat bijuteriile bătrânei pe care o îngrijea și le-a vândut la un magazin de tip amanet, informează La Nazione.

Femeia româncă a fost angajată de fiica pensionarei, în luna iulie 2022, să aibă grijă de mama sa care locuia în centrul istoric al orașului Siena. Badanta a fost însă concediată aproximativ două luni mai târziu, fiind bănuită că ar fi furat mai multe bijuterii ale familiei, unele din aur și altele cu valoare sentimentală mare. În total, 13 bijuterii ar fi dispărut din casa bătrânei în numai două luni de zile.

Când au început să dispară primele bijuterii, fiica pensionarei a gândit inițial că probabil mama sa le-a ascuns, dar când aceasta i-a negat acest lucru a decis să o supună pe româncă la un test. A lăsat la îndemână 50 de euro, prin casă, care la un moment dat au dispărut. Atunci, cele două femei, mamă și fiică, au înțeles că badanta era cea care probabil furase și bijuteriile.

Au denunțat-o la poliție și la domiciliul îngrijitoarei a avut loc o percheziție în urma căreia agenții nu au găsit nimic. Dar badanta a mărturisit imediat că a furat bijuteriile, spunând că era în mari dificultăți financiare din cauza pandemiei de Covid-19 și că le-a vândut la magazinele care se ocupă cu achiziționarea de metale prețioase.

În urma cercetărilor, la magazinul respectiv s-a găsit numele său în registru de clienți și descrierea bijuteriilor pe care le-a vândut. Din păcate, acestea nu au mai putut fi recuperate deoarece aurul fusese deja topit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Judecătoarea Andrea Grandinetti a condamnat-o joia trecută pe badanta româncă la 8 luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, va trebui să plătească 1.000 de euro ca despăgubire pentru prejudiciul moral adus victimei, în timp ce prejudiciul patrimonial va fi stabilit în procesul civil.

Distribuie acest articol