Badantă româncă din Italia, jefuită în plină stradă de un tânăr. Un bărbat a intervenit și a recuperat geanta femeii

O badantă româncă din Italia, în vârstă de 71 de ani și care lucrează în orașul Parma (Emilia-Romagna) a fost la un pas de a fi jefuită de suma de 1.500 de euro de către un hoț în plină stradă.

Din fericire, un trecător a intervenit și a salvat economiile conaționalei noastre care, la această vârstă înaintată încă mai muncește printre străini.

Potrivit ziarului italian Il Resto del Carlino, Andrea Pasini, un agricultor în vârstă de 34 de ani și proprietar al afacerii agricole „Mielaio del Guelfo”, a devenit eroul zilei în după ce a blocat un hoț care a furat geanta îngrijitoarei.

Incidentul s-a petrecut pe Via Galliera din localitatea menționată mai sus, imediat după ce Pasini terminase de lucrat la piața locală Campagna Amica.

Bărbatul italina a relatat că a auzit strigătele disperate ale româncei noastre, care fusese jefuită de un tânăr ce se deplasa pe o trotinetă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fără să stea pe gânduri, Pasini a alergat după hoț, reușind să îl ajungă din urmă și să îl blocheze.

Scena nu a scăpat nici de atenția mareșalului carabinierilor, Erasmo Ronchi, care se afla și el în zonă și, deși se afla în afara serviciului, a ajutat la imobilizarea hoțului și recuperarea bunurilor furate.

În geanta femeii românce, care lucra ca îngrijitoare, se afla suma de 1500 de euro.

Ulterior, forțele militare de la Radiomobile au intervenit și l-au arestat pe hoț, un tânăr italian în vârstă de 25 de ani.

Ca recunoștință pentru curajul și altruismul său, Pasini a fost invitat la comandamentul provincial de către colonelul Rodolfo Santovito. Cu toate acestea, el a răspuns cu modestie:

„Sunt eu cel care ar trebui să le mulțumesc carabinierilor pentru angajamentul pe care îl depun zilnic pentru siguranța cetățenilor, chiar și în aceste momente de urgență cauzate de inundații, pe care le-am simțit și eu ca agricultor.”

andrea-pasini-assieme-al-colonnello-rodolfo-santovito-e-ai-carabinieri
Andrea Pasini împreună cu carabinierii. Foto: ilrestodelcarlino.it

Gestul lui Pasini a demonstrat că spiritul civic și implicarea cetățenilor pot face o diferență semnificativă în comunități, oferind un mediu mai sigur pentru toți.

Distribuie acest articol