Badantă româncă din Italia, lovită mortal de o mașină. Șoferița a fost condamnată la 10 luni de închisoare cu suspendare

Luni, 8 mai 2023, Laura Segato, femeia care în seara zilei de 21 ianuarie 2021 a lovit-o mortal cu mașina pe românca Maria Ianoș, a fost condamnată la 10 luni și 20 de zile de închisoare cu suspendare pentru omor stradal, informează Messaggero Veneto.

1200-20230508115723 (9)
Maria Ianoș. Sursa foto: pagina Facebook

Judecătorul Rodolfo Piccin a considerat că mare parte din vină pentru ce s-a întâmplat aparține femeii românce, deoarece a traversat strada neregulamentar. De asemenea, judecătorul a apreciat cooperarea imediată a inculpatei cu autoritățile.

Familia Mariei Ianoș, reprezentată de avocatul Christian Vannucchi, a primit o ofertă de despăgubire din partea companiei de asigurări.

Pe 21 ianuarie 2021, în orașul Pordenone, Maria Ianoș în vârstă de 53 de ani, care lucra ca îngrijitoare de bătrâni, a fost lovită mortal de o mașină în timp ce traversa strada în afara trecerii de pietoni.

Era seară, întuneric și ploua torențial. Femeia era îmbrăcată în negru, iar șoferița mașinii, Laura Segato, 40 de ani, din Pordenone, nu a observat-o la timp. Accidentul a avut loc la ora 21:00.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Badanta a fost proiectată pe sensul opus al străzii, unde a fost lovită din nou de un alt vehicul.

Laura Segato s-a oprit imediat și a sunat după ajutor, punându-se în mijlocul drumului pentru a împiedica alte mașini să lovească victima.

A doua zi, o altă șoferiță s-a autodenunțat, spunând că a condus pe acea stradă în sens opus la momentul accidentului, însă nu există dovezi care să o lege de moartea badantei.