Româncă din Italia moartă după o grea suferință. Veronica a lucrat ca badantă și avea 45 de ani

O femeie română din Italia a murit pe data de 11 martie, la numai 45 de ani, după o scurtă, dar grea suferință. Amalia Veronica Iancu a descoperit că are cancer în luna ianuarie 2021 și după numai două luni de zile viața ei a luat sfârșit.

Veronica era originară din Brașov și se stabilise în Italia, la Quarrata (Toscana), cu aproximativ 10 ani în urmă. Lucra ca îngrijitoare de bătrâni, ca multe dintre femeile românce din Peninsulă. În urmă cu patru ani se recăsătorise și trăia o perioadă de liniște și fericire din viața sa, fericire care i-a fost brusc curmată de un destin nemilos. În luna ianuarie a acestui an femeia română a descoperit că avea cancer la oase și leucemie în stare avansată. Nimic nu i-a mai putut salva viața, Veronica a murit sub ochii soțului ei, care și-a dat demisia de la locul de muncă pentru a avea grijă de ea și a-i fi alături în ultimele clipe.

Pe pagina Facebook a soțului au început să apară sute de comentarii prin care prietenii și cunoștințele își exprimă regretele și transmit condoleanțe: „Fie ca bunul Dumnezeu să o odihnească în pace, iar pe tine să te ajute să fii tare, să-i faci toate cele de trebuință și să te uiți mereu spre cer. De acolo, de sus, ea nu cred că își dorește să te vadă distrus, ci împăcat cu soarta”, scrie o persoană. „Era o femeie foarte cuminte, dar se vede că Dumnezeu are nevoie alături de el de oameni buni și cuminți. Odihnește-te în pace, draga mea”, este un alt mesaj.

Membrii asociației românești EVRIKA din Pistoia nu au rămas nepăsători față de durerea bărbatului român, care dorește acum repatrierea trupului neînsuflețit al soției sale și au organizat o strângere de fonduri pe plan local pentru ca Veronica să poată pleca pe ultimul său drum spre casă. Banii din donații se strâng la Florăria „Decor Flora Mihaela Pirvu” din Pistoia.

Orașul Pistoia, fiind în zonă roșie din cauza numărului crescut de cazuri de coronavirus, o mașină a asociației EVRIKA se va deplasa la domiciliul celor care doresc și au posibilitatea să doneze pentru ca Veronica să se întoarcă și să fie înmormântată în pământ românesc. Cei interesați pot trimite un mesaj pe pagina de Facebook Decor Flora Mihaela Pirvu
(Decorflora).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul