O „badantă” româncă din Italia a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus

O femeie română în vârstă de 60 de ani a murit luni, 6 aprilie, în nordul Italiei, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Lenuța Cucula a decedat la spitalul din Udine, anunță Il Messaggero.

Lenuța locuia la Pordenone și lucra ca îngrijitoare în Cordenons, la o bătrână, care nu a fost supusă încă testului pentru Covid-19.

Femeia română lasă în urma sa un fiu și o soră care locuiește și ea în Italia, la Cordenons. Lenuța Cucula era foarte cunoscută și apreciată de comunitatea locală, scrie sursa citată.

Lenuța Cucula, decedată în Italia din cauza noului coronavirus

Tot luni a decedat Daniel Sirețeanu, 38 de ani din Tollo (Abruzzo), care în urmă cu aproximativ 20 de zile a fost contaminat cu noul coronavirus. Daniel lucra ca șofer de TIR pentru o firmă din Bisenti, provincia Teramo. Din primele informații relatate de televiziunea locală Telemax reiese că bărbatul român nu suferea de alte boli. Mai multe despre Daniel puteți citi în articolul: Șofer român de TIR din Italia mort după ce a fost infectat cu coronavirus. Daniel avea numai 38 de ani.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, de la începutul epidemiei de COVID-19 şi până la acest moment, 29 de cetăţeni români aflaţi în străinătate au decedat după ca s-au infectat cu noul coronavirus: 9 în Italia, 7 în Franţa, 6 în Marea Britanie, 6 în Spania şi unul în Germania.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI