Badantă română din Italia pierde de sub observație bătrâna pe care o îngrijește. Dispărută și găsită după 5 ore

O femeie de origine română care lucrează ca îngrijitoare la Costigliole Lanze, provincia Asti, (Piemonte), a avut parte de o mare sperietură ieri seară, joi, 2 august, când, dintr-odată, a realizat că bătrâna în vârstă de 90 de ani pe care o îngrijește a dispărut din casă. Bătrâna suferă de demență senilă și profitând de un moment de neatenție al îngrijitoarei sale, a ieșit din casă pierzându-și urma timp de mai multe ore.

Femeia română, după ce a căutat-o în zadar prin împrejurimile casei, în jurul orei 22:00 a informat carabinierii de la compania din Canelli despre dispariția asistatei sale. Militarii s-au organizat imediat și după intervenția la fața locului, au solicitat sprijin pentru organizarea căutărilor bătrânei dispărute.

Au fost mobilizate patrulele de carabinieri din Costigliole d’Asti, Nizza Monferrato, precum și trei echipaje de la Brigada de Pompieri din Asti și Canelli. La căutări au mai participat voluntari ai Protecției Civile din Asti, dar și vecini, prieteni și rude din partea bătrânei.

După câteva ore de căutări intense, la ora 2:15, în toiul nopții, pensionara a fost găsită ascunsă între tufișuri, de-a lungul unei zone stâncoase din strada Radegonda din Costigliole d’Asti. Bătrâna era conștientă dar înspăimântată, prezenta o fractură la piciorul drept și alte răni ușoare.

La fața locului a intervenit personalul sanitar de la 118 care i-a acordat primul ajutor și a transportat-o la spitalul civil din Asti, unde este încă spitalizată în condiții care nu îi pun viața în pericol, informează atnews.it.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI