O badantă româncă din Italia a primit bani și bunuri de 2 milioane de euro de la bătrânul asistat. Dată în judecată de familie

O îngrijitoare româncă în vârstă de 47 de ani este judecată la Varese, în Lombardia, sub acuzația de eludare a unei persoane incapabile.

Femeia a lucrat pentru un bătrân de 86 de ani, din Tradate, care i-a dăruit bani și bunuri în valoare de peste 2 milioane de euro. Rudele pensionarului au dat-o în judecată.

Bătrânul a murit pe data de 26 noiembrie 2022 și imediat după ce soția și cei doi fii ai săi au fost informați cu privire la testamentul acestuia s-au prezentat la poliție unde au făcut o plângere împotriva badantei românce, informează La Provincia di Varese.

Miercuri, 14 decembrie femeia a fost chemată la audieri și a fost trimisă în judecată de Parchetul din Varese.

Potrivit rechizitoriului, lucrătoarea casnică l-ar fi determinat în ultimii doi ani pe bărbatul în vârstă să încheie pe numele ei o poliță de asigurare de viață de 500.000 de euro și să-i cumpere o casă în România.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, femeia a fost inclusă în testamentul cu privire la casa deținută de pensionar în localitatea Tradate. Pe lângă toate acestea, ea ar fi primit și bani, pentru o sumă de aproximativ 600.000 de euro.

Valoarea bunurilor și a banilor de care beneficiază de pe urma bătrânului se ridică la un total de 2,3 milioane de euro.

Nu se știe dacă între badantă și pensionar a fost mai mult decât un raport de lucru, cert este că pensionarul părea lucid și conștient de ceea ce face, susține avocatul îngrijitoarei.

Familia și Parchetul susțin în schimb că bărbatul nu era într-o stare psihică prea bună și că badanta ar fi profitat de această situație. De aici și acuzația de eludare a unei persoane incapabile. Prima ședință a procesului va avea loc pe data de 2 mai 2023, la Judecătoria din Varese.