O badantă româncă din Italia și ginerele ei au furat hainele destinate sinistraților din urma cutremurului. Condamnați la închisoare

Cu un plan bine studiat, o îngrijitoare româncă din Italia și ginerele ei, de aceeași naționalitate, au furat o cantitate mare de haine destinate sinstraților din urma cutremurului din Peninsulă petrecut în 2016, care a lăsat circa 65.000 de persoane fără nimic.

Imediat după furt însă, cei doi infractori au fost prinși de polițiști, care făceau controale împotriva șacalilor de acest tip, ce credeau că pot profita de pe urma nenorocirii altor persoane.

Badanta româncă și ginerele ei – ea în vârstă de 55 de ani și el de 34 de ani – au ajuns apoi să fie trimiși în judecată, iar Tribunalul din Fermo i-a condamnat marți, 18 octombrie 2022, la aproape trei ani de închisoare.

Potrivit ziarului Il Resto del Carlino, furtul a fost efectuat în luna noiembrie a anului 2016, într-un hotel din localitatea Fermo, provincia cu același nume din Marche, unde badanta și bătrâna pe care o îngrijea erau cazate.

Tot în același hotel erau cazate însă și foarte multe persoane rămase fără case și fără haine în urma cutremurului petrecut la data de 24 august 2016.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mii de obiecte vestimentare au fost donate în acea perioadă de oamenii cu suflet mare pentru persoanele sinistrate cazate acolo, iar hainele au fost depozitate într-o încăpere din acel hotel pentru a fi împărțite ulterior oamenilor nevoiași.

Cei doi cetățeni români au aflat și ei de aceste haine, așa că au pus la punct un plan detaliat pentru a fura multe dintre ele, prefăcându-se că, de fapt, mută obiectele personale ale pensionarei pe care femeia de 55 de ani o asista.

Cei doi au pătruns astfel în încăperea unde erau depozitate și au pus hainele în saci mari de plastic, apoi i-au încărcat în mașina românului de 34 de ani, care era pregătit să fugă cu ele.

Proprietara hotelului a devenit suspicioasă însă de aceste mișcări ale badantei și al ginerelui acesteia, motiv pentru care a cerut intervenția unei patrule de poliție la fața locului.

Polițiștii nu au întârziat să apară și i-au prins pe cei doi români în flagrant, motiv pentru care i-au denunțat pentru furt agravat în complicitate.

Îngrijitoarea și ginerele ei au fost trimiși apoi în judecată și, după un lung proces care s-a terminat abia ieri, au fost condamnați de Tribunalul din Fermo la doi ani și opt luni de închisoare fiecare.