Badantă româncă din Italia sufocată cu o pernă de iubit. Fiica femeii cere o despăgubire de 400.000 de euro

În orașul Tombolo din regiunea Veneto a început joi, 11 aprilie 2024, procesul lui Youssef Molay Mahid, cetățean marocan în vârstă de 51 de ani, acuzat de omucidere voluntară cu circumstanțe agravante.

Youssef este acuzat că a sufocat-o cu o pernă pe Liliana Cojiță, o româncă în vârstă de 55 de ani, care lucra ca îngrijitoare.

Tragedia a fost descrisă ca un act de violență impulsivă, menționează Il Gazzettino

Liliana locuia într-un apartament de pe Via Vittorio Veneto din Tombolo de aproximativ șase luni. În apartament mai locuia un cuplu, un italian cu partenera lui chinezoaică.

Românca se mutase la Tombolo pentru a fi aproape de sora ei care locuiește în cătunul Onara cu familia și care suferă de probleme de sănătate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ziua morții sale, bărbatul marocan, care era foarte gelos, a aplicat o presiune puternică cu un pernă pe fața Lilianei, provocându-i moartea.

După crimă, el s-a prezentat la carabinieri și a declarat: „Am ucis o femeie, e în apartament, nu știu ce s-a întâmplat cu mine. Ne-am certat și mi-am pierdut mințile”.

Fiica badantei românce, reprezentată de avocatul Andrea Bacciga din Verona, s-a constituit parte civilă în proces și a cerut o despăgubire de 400.000 de euro pentru moartea mamei sale

De asemenea, fostul soț al Lilianei a încercat să se constituie parte civilă, dar o eroare de notificare a împiedicat acest lucru temporar, cu promisiunea că problema va fi remediată la următoarea audiere, programată pentru 30 mai.

Procesul a inclus o cerere din partea avocatului apărării, Corrado Perseghin din Vicenza, de a evalua cazul prin procedură simplificată, care a fost însă respinsă.

Aceasta a fost urmată de o solicitare, acceptată, de a include toate documentele relevante în dosar, evitând astfel un proces complet și posibilitatea unei condamnări la închisoare pe viață pentru clientul său. O sentință preliminară ar putea fi pronunțată pe 13 iunie.

Cetățeanul marocan se afla în Italia în mod ilegal și avea antecedente penale.