„Badantă” româncă găsită beată de polițiști în cursul dimineții, încuiată în camera ei. A neglijat complet bătrânii pe care-i asista

O îngrijitoare din Italia a fost denunțată de polițiști pentru rele tratamente aplicate bătrânilor pe care trebuia să-i îngrijească după ce a fost găsită în stare de ebrietate, în cursul dimineții, în camera ei din apartamentul în care lucra. Intervenția polițiștilor a fost solicitată de fiii celor doi pensionari, deoarece aceștia fuseseră neglijați complet de „badanta” lor de câteva zile, scrie Corriere dell’Umbria citând Poliția din Perugia.

Potrivit sursei citate, când polițiștii au sosit la locuința respectivă au fost primiți de cei doi pensionari, de fiii lor, precum și de un nepot care în acel moment oferea asistență bunicii sale, o femeie în vârstă de 87 de ani. Într-un dormitor din apartament, agenții l-au găsit și pe soțul femeii, de aceeași vârstă cu ea, care dormea pe un pat de tipul celor de spital, cu bare de protecție pe lateral.

Polițiștii au relatat, de asemenea, că tot apartamentul era curat și ordonat, cu excepția camerei în care era cazată îngrijitoarea, a cărei ușă era încuiată cu cheia. Când au pătruns în camera acesteia, agenții de poliție au găsit o scenă cu totul diferită față de restul apartamentului: „grămezi de gunoi prin diferite locuri, haine curate și murdare peste tot și alte obiecte personale împrăștiate prin cameră”, se arată în comunicatul Poliției din Perugia.

„Badanta” era întinsă pe pat și se afla într-o stare de confuzie „provocată de consumarea unei cantități considerabile de alcool, care putea fi simțit prin mirosul puternic în toată camera”, mai spun polițiștii care au perceput acest miros chiar și prin masca de protecție.

Când agenții au întrebat-o pe îngrijitoare de ce s-a încuiat în cameră și de ce se afla în acea stare în cursul dimineții, în loc să-i îngrijească pe bătrânii pe care a fost angajată cu contract să-i asiste, femeia le-a răspuns că nu avea chef să facă nimic în acea zi și, din acest motiv, a preferat să stea în camera ei fiindcă avea nevoie să se odihnească.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Era atât de beată încât nu putea să se țină pe picioare și nu-și recunoștea documentele de identitate”, scrie ziarul italian.

Polițiștii au constatat că cei doi soți asistați de îngrijitoare aveau nevoie de „îngrijire constantă și atenție de-a lungul zilei, deoarece nu erau capabili să efectueze în autonomie nici măcar nevoile de bază”, iar soțul era bolnav în fază terminală. Membrii familiei le-au explicat agenților că, la începutul raportului de muncă, îngrijitoarea a dat dovadă de sensibilitate și profesionalism, dar de câteva săptămâni încoace mergea în fiecare dimineață în pivniță pentru a consuma alcool în cantități considerabile.

Agenții de poliție au identificat-o pe îngrijitoare ca fiind o femeie de cetățenie română, în vârstă de 44 de ani, care avea și alte antecedente penale asemănătoare în Italia.