Badantă româncă în Italia, condamnată la 23 de ani de închisoare. L-a ucis pe bătrânul asistat

Românca Dana Mihaela Nicoleta Chiță, în vârstă acum de 29 de ani, a fost condamnată la 23 de ani de închisoare pentru uciderea unui bărbat de 89 de ani, Michelangelo Marchese.

Decizia a fost confirmată în aceste zile de Curtea cu Jurați din Palermo (Corte d’assise), care a menținut verdictul inițial, urmând solicitarea procurorului general.

Incidentul s-a petrecut în locuința bărbatului din Palma di Montechiaro (Sicilia).

Michelangelo Marchese a fost strangulat, iar din casa sa au fost furate sume mici de bani și mașina pe care o parcase în stradă.

Probele inițiale care au condus la identificarea femeii ca principal suspect au inclus o eșarfă folosită pentru a lega mâinile victimei de un scaun, dar mai ales un tip special de nod folosit, care a orientat cercetările către o femeie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Alte probe au inclus declarații confidențiale făcute unui prieten, interceptări în timpul detenției sale pentru o altă infracțiune și analiza înregistrărilor celulare, care a reconstituit traseul ei. Mașina victimei a fost descoperită ulterior.

Dana Mihaela Nicoleta Chiță a fost arestată pe 20 noiembrie 2020, la câteva luni după omucidere, care a avut loc în noaptea dintre 11 și 12 iulie.

Bărbatul nu numai că o angajase ca badantă, dar i-a promis că se va căsători cu ea și îi va lăsa moștenirea.

Tânăra, posibil cu ajutorul unor complici neidentificați, l-a strangulat și ucis pe bărbat după ce l-a imobilizat cu bandă adezivă, pe care au fost găsite urmele sale de ADN.

În casa pensionarului nu existau semne de efracție. S-a descoperit ulterior că mașina acestuia fusese furată de Dana Mihaela, care a încercat să o vândă unui delincvent.

De fapt, motivul crimelor pare să fi fost jefuirea bărbatului de o mașină veche și o sumă mică de bani.

Fosta badantă, apărată de avocatul Angelo Asaro, a fost, de asemenea, obligată să despăgubească familia victimei, reprezentată de avocații Vito Cangemi și Giuseppe Cacciatore, care au intrat în proces în calitate de parte civilă.