Badantă româncă în Italia, din victimă a ajuns inculpată. Acuzată că a manipulat bătrânul pentru a-i lua banii

O badantă româncă din Italia, în vârstă de 43 de ani, cu inițialele numelui D. L. și rezidentă în Torrice (provincia Frosinone din Lazio) a devenit protagonista unei controversate schimbări de roluri juridice, trecând de la victimă la inculpată.

Povestea începe cu imigrarea ei în Italia și stabilirea în Frosinone, unde a început să aibă grijă de Sebastiano A., un pensionar înstărit în vârstă de 70 de ani, din același oraș.

În 2016, bătrânul a decis să-i pună la dispoziție locuința sa gratis, unde îngrijitoarea a locuit împreună cu fiica sa.

Familia bătrânului – o fiică și doi nepoți – au început să suspecteze că interesul badantei se concentra mai mult pe aspectul economic, decât pe asistența adecvată, relatează ziarul Il Messaggero.

Aceste îngrijorări au crescut odată cu internarea pensionarului în spital, la data de 22 iunie 2018, din motive de sănătate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conflictul a escaladat în spital, unde D. L. a acuzat un membru al familiei lui Sebastiano, M.G.A., de violență fizică pentru a o împiedica să-l viziteze pe bătrân.

Ca urmare, ea a depus plângere împotriva unor membri ai familiei pentru comportament violent, amenințări și hărțuire.

Cu toate acestea, în cursul zilei de joi, 14 decembrie 2023, tribunalul a achitat complet cei trei membri ai familiei bătrânului, stabilind că „faptele nu constituie infracțiune”.

Răspunsul familiei a venit sub forma unei acuzații la adresa badantei de exploatare a vulnerabilității pensionarului asistat, care, deși nu era legal incapabil, suferea de diabet și depresie, culminând cu amputarea degetelor de la picior și moartea sa în 2019.

Ei susțin că românca l-a manipulat pe bătrân să semneze diferite contracte financiare și să-i dea aproximativ 10.000 de euro, pe lângă unele sume retrase de aceasta de la bancomat.

Pe de altă parte, conaționala noastră a susținut că Sebastiano îi datora 10.000 de euro pentru serviciile sale, o afirmație confirmată și de bătrân.

Acum, îngrijitoarea româncă, care între timp s-a întors în România cu fiica sa, a fost trimisă în judecată, cu procesul programat să înceapă la începutul lunii februarie.

îAvocata Annalisa D’Annibale o reprezintă în tribunal pe fiica bătrânului, iar avocatul Vincenzo Savo apără ceilalți doi membri ai familiei.