Badantă româncă moartă la locul de muncă. Iubitul femeii, acuzat inițial că a ucis-o, a fost achitat definitiv

Un bărbat de origine română, care fusese arestat pentru uciderea partenerei sale, o îngrijitoare româncă pe nume Iuliana Cătălina Bucătaru, a fost recent achitat definitiv de către judecătorii Curții de Apel din L’Aquila, provincia cu același nume situată în Abruzzo.

600_201903141310c
Iuliana Cătălina Bucătaru, 38 de ani, și Andrei Feru, 52 de ani.

Andrei Feru, în vârstă de 52 de ani, a fost arestat în luna februarie 2018 de către Carabinierii din localitatea Tagliacozzo, provincia L’Aquila, cu acuzația de omor premeditat, în urma unui incident tragic petrecut în noiembrie 2017, în Colli di Monte Bove, o suburbie a orașului Carsoli.

„A fost un proces lung și complex, dar am avut mereu încredere în nevinovăția clientului meu”, a declarat avocatul bărbatului român, Paolo Frani, citat de Il Messaggero.

Andrei a fost acuzat de uciderea Iulianei, care avea 38 de ani la acea dată, după ce aceasta a fost găsită fără viață într-o locuință unde lucra ca badantă pentru un bătrân.

Procurorul care a condus ancheta a afirmat că bărbatul român și-a ucis partenera după o ceartă violentă, motivată de gelozie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dovezile inițiale, inclusiv urme de sânge descoperite la fața locului de către anchetatori, în colaborare cu criminaliștii din Roma, păreau să indice că moartea nu a fost accidentală, ci urmare a unei agresiuni.

Cu toate acestea, în cursul procesului, reconstituirea faptelor a fost complet răsturnată. Consultanții tehnici audiați de Curte, pe baza proceselor verbale de la locul faptei, a documentelor medicale și a rapoartelor medicale legale ale consultantului Parchetului, Cristian D’Ovidio, au indicat că decesul Iulianei a fost provocat de „insuficiență la mai multe organe și sângerare cauzată de ruperea splinei, traumă craniană, sângerare intracraniană și edem cerebral.”

După un an de detenție, în 2019, Tribunalul din L’Aquila a emis verdictul de achitare pentru bărbatul român, dispunând eliberarea imediată a lui Andrei. Cu toate acestea, Parchetul a contestat sentința la Curtea de Apel, insistând că bărbatul român este vinovat.

Judecătorii Curții de Apel au reconfirmat însă achitarea de orice vină pentru conaționalul nostru în cursul zilei de ieri, 20 iunie 2023.

Consultantul tehnic, Adriano Tagliabracci, a insistat în raportul său că moartea a survenit ca urmare a unei căzături pe scări, în interiorul casei.

Potrivit acestuia, „o parte din leziunile constatate pe corpul victimei a fost cauzată de un traumatism suferit într-un accident rutier” survenit puțin timp înainte de a se întoarce acasă.

Alte leziuni au fost, potrivit consultantului, rezultatul unei căderi de pe scări, „compatibile cu dinamica unui accident”.

Avocatul lui Andre Feru, Paolo Frani, a refuzat să comenteze pe marginea verdictului, așteptând motivele finale ale judecătorilor, dar a declarat: „Sunt bucuros însă pentru clientul meu”.

Distribuie acest articol