Badantă română păgubită de mii de euro de o colegă căreia i-a lăsat cardul ca să-i trimită șomajul în România

Italienii au o o vorbă pe care am auzit-o probabil toți cei care am trăit o perioadă mai lungă în Italia: „Fidarsi è bene, non fidarsi è meglio” (Să ai încredere e bine, să nu ai încredere e și mai bine). Urmând acest proverb, o îngrijitoare română din Italia ar fi fost astăzi mult mai liniștită și cu siguranță ar fi avut mai mulți bani în cont dacă nu s-ar fi încrezut orbește într-o prietenă căreia i-a lăsat cardul bancar pentru a-i trimite șomajul din Italia în România.

Detaliile întâmplării pe care urmează să le citiți în continuare sunt relatate de ziarul italian Il Resto Carlino care precizează că femeia păgubită, o badantă română din Pesaro, regiunea Mache, a decis în urmă cu câteva luni să se întoarcă în România pentru o perioadă. La baza acestei decizii stătea faptul că a pierdut locul de muncă și, din moment ce avea dreptul la șomaj, s-a gândit că nu i-ar strica să petreacă o perioadă acasă, lângă cei dragi.

Problema era însă că din România nu mai putea scoate banii de șomaj care-i intrau în contul bancar în fiecare lună, în Italia, deoarece pentru a primi acest ajutor, beneficiarul trebuie să locuiască permanent în Italia, așa cum prevede legea. Având în vedere acest aspect legal al șomajului, românca noastră a decis să-i lase cardul bancar unei conaționale în vârstă de 30 de ani care lucrează și ea ca badantă în Pesaro și cu care avea, aparent, o relație strânsă de prietenie.

Potrivit sursei citate, cele două îngrijitoare românce s-au înțeles astfel ca în fiecare lună, după ce intră banii de șomaj în cont, cea din Italia să-i trimită suma respectiv prietenei sale din România prin intermediul unui serviciu de transfer de bani. Au trecut câteva luni bune, însă, până când, îngrijitoarea întoarsă în România și-a dat seama că nu avea să vadă niciun euro din șomajul ei, fiindcă așa-zisa prietenă a sa folosea banii pentru a-și cumpăra ea ce-i dorea inima, în ciuda solicitărilor constante de a trimite banii proprietarei de drept.

Femeia păgubită s-a întors apoi în Italia, după câteva luni, și s-a dus direct la Poliția din Pesaro pentru a-și denunța colega pentru furt. Problema acum era că badanta de 30 de ani era de negăsit, însă în cele din urmă anchetatorii au reușit să dea de urma ei și au chemat-o la secție.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu toate acestea, inculpata a refuzat să dea vreo explicație referitoare la motivul pentru care a furat acești bani și nici nu a înapoiat suma furată de la conaționala ei. Conform ziarului italian menționat mai sus, este vorba de circa 6.000 de euro pe care îngrijitoarea întoarsă din România nu se știe dacă va reuși să-i mai recupereze.