Italia: O badantă română și ceilalți locatari a unui bloc dau în vileag un grup de traficanți de droguri

Un grup de 5 imigranți nigerieni comercializau droguri în apartamentul unui bloc din piața Giotto din orașul Arezzo. Unul dintre aceștia a fost arestat în timp ce vindea droguri în stradă. Nigerienii au fost denunțați de către locatarii din blocul respectiv, printre care și o femeie română.

Locatarii blocului din Piazza Giotto au observat traficul de persoane care avea loc în blocul lor zi și noapte și au avut suspiciunea că într-unul din apartamente exista o afacere cu droguri și că acolo se întâlneau cumpărători și vânzători. Astfel, locatarii, au decis să denunțe ceea se întâmpla la poliție. „Ne era frică, clienții lor sunau la interfon la orice oră din zi și din noapte, ne simțeam ca niște deținuți în casa noastră, ne era frică să mai ieșim pe scări”, declară persoanele care locuiau în blocul respectiv.

Alina este o îngrijitoare română ce locuiește cu bătrânul în vârstă pe care îl asistă în clădirea din Piazza Giotto. Ea declară autorităților:

„Seara, ne închideam în casă și ferecam ușile și ferestrele. Închideam ușa de la intrarea în apartament cu două încuietori și trăgeam în jos toate jaluzelele pe la geamuri. Era un zgomot continuu pe scări, urlete, certuri și strigăte, în toiul nopții. Tipii ăștia când treceai pe lângă ei te priveau așa de urât că mi se făcea teamă. Sunau pe la toate numerele de la interfon, ca să li se deschidă ușa de la intrare. De obicei, de pe la ora 22:00 începeau să sune persoane care încearcau să intre în clădire și atunci când răspundeam auzeam o voce care se pretindea ba unul care distribuia pizza, ba altul care spunea că a venit să-și viziteze mama bolnavă și care nu-i poate deschide. Cu diverse scuze mă rugau să le deschid ușa ca să poată intra în bloc dar știam foarte bine unde doreau să meargă.”

Unul dintre cei 5 ocupanți ai apartamentului respectiv a fost arestat de carabinieri, el a fost găsit în stradă în timp ce vindea droguri. La vederea carabinierilor nigerianul a luat-o la fugă și a înghițit cele 9 ovule de heroină pe care le avea cu el.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Apartamentul era pus la dispoziția imigranților de către asociația LiberaMente. „Cel mai grav lucru este că ei spun că nu sunt capabili să controleze activitatea acestor imigranți dar le oferă locuințe în blocuri unde locuiesc familii cu copii, persoane vârstnice și femei însărcinate. Este foarte grav” declară un locatar. „Ne întrebăm dacă această asociație este de fapt capabilă să gestioneze toate acestea. Dacă nu lasă să ne asumăm noi riscurile de a trăi alături de niște persoane dubioase care ne pot pune în primejdie securitatea personală.”, scrie La Nazione.

Distribuie acest articol