Badantă supranumită în Italia „Madam Somnifer”, arestată după moartea unei bătrâne asistate

O femeie ucraineană de 48 de ani, supranumită „Madam Somnifer”, a fost arestată sâmbătă, 15 aprilie, după ce a fost descoperit modul în care își droga și jefuia victimele – femei în vârstă. Arestarea a avut loc la Roma, în ziua următoare decesului uneia dintre bătrânele implicate în acțiunile ei.

„Madam Somnifer” își găsea victimele pretinzând că este o badantă care se angajează să aibă grijă de bătrâne. Până acum, au fost descoperite două cazuri în care a drogat femei în vârstă, dar există suspiciuni și într-un al treilea caz.

Nepoata uneia dintre victime a fost, de asemenea, drogată și jefuită de către femeie, relatează Roma Today.

În cursul lunii martie 2023, ucraineanca a fost angajată pentru a avea grijă de o bătrână de 97 de ani, a cărei starea de sănătate se înrăutățise în ultimul timp.

Pe 25 martie, nepoata bătrânei a mers să o viziteze și a găsit-o dormind adânc. Badanta i-a explicat că la sosirea sa a găsit-o pe bătrână dormind și nu a vrut să o deranjeze. Apoi, i-a oferit nepoatei o băutură.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După ce a băut, tânăra s-a trezit 24 de ore mai târziu, amețită și cu 550 de euro în minus. Între timp badanta dispăruse.

A depus imediat o plângere la poliție, care a descoperit un caz similar petrecut în iulie, la Ostia. În acel caz, badanta a sedat o femeie de 86 de ani cu somnifere, apoi i-a furat 1000 de euro în numerar, verighete și patru ceasuri de valoare.

În urma investigațiilor, polițiștii au găsit-o pe îngrijitoarea ucraineancă în casa unei alte bătrâne, unde fusese angajată de câteva zile și unde, probabil, intenționa să aplice același mod de operare.

Între timp, bătrâna care a fost jefuită pe 25 martie a murit în urmă cu câteva zile și se fac cercetări pentru a se înțelege dacă decesul ar putea avea legătură cu administrarea de somnifere.