Badante italience furau de la bătrânii asistați sume uriașe. Denunțate la carabinieri

Sunt mai de încredere badantele italience decât cele străine? Majoritatea italienilor probabil ar spune „da”, mai ales când în presa italiană apar diferite știri referitoare la îngrijitoare străine care fură sau agresează bătrânii asistați. Cu toate acestea, în numai 24 de ore, presa din Italia a publicat două știri de cronică neagră în care protagoniste sunt îngrijitoarele italience.

O badantă italiancă a furat 30.000 de euro de la persoana asistată

Prima știre este prezentată de publicația regională La Nuova Sardegna și prezintă cazul unei badante italience care a furat de la bătrânul asistat nu mai puțin de 30.000 de euro. Femeia avea grijă de un pensionar de 80 de ani din localitatea Carbonia de câțiva ani buni și, în ciuda faptului că bătrânul avea o pensie destul de mare, se regăsea mereu în dificultate economică.

Când le-a spus fiilor săi că are probleme financiare, aceștia au suspectat-o imediat pe îngrijitoarea tatălui și s-au adresat carabinierilor pentru a le cere ajutorul. Anchetatorii au pus astfel la cale un plan pentru a prinde-o în flagrant pe badantă și, imediat după ce bătrânul a scos pensia, carabinierii au marcat fiecare bancnotă cu o steluță mică și i-au dat banii pensionarului pentru a-i ține în casă.

Când îngrijitoarea italiancă a ieșit din casa bătrânului, la terminarea programului de lucru, s-a trezit că este întâmpinată de carabinierii din localitate care au percheziționat-o și au găsit în poșeta ei o parte din bancnotele marcate, furate de la bătrânul de 80 de ani. Femeia a fost denunțată pentru furt, urmând ca la finalizarea anchetei să fie trimisă în judecată.

A furat cardul bancar al bătrânei asistate pentru a face cumpărături personale și a scoate bani de pe el

Protagonista celei de-a doua știri este o femeia italiancă de 40 de ani care a fost angajată pentru a avea grijă de o bătrână de 70 de ani din localitatea Fossato di Vico, provincia Perugia. Potrivit Perugia Today, în data de 15 decembrie 2020 pensionara s-a dus la oficiul poștal pentru a plăti o factură, dar angajata poștală i-a spus acesteia că nu mai are bani în contul curent.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tot în acel moment, bătrâna a descoperit că nu mai are cardul bancar și a fost apoi informată că în zilele precedente cineva a făcut mai multe cumpărături folosind cardul ei și a scos bani din contul acesteia aproape în fiecare zi. Suma totală care-i dispăruse bătrânei din cont, toate economiile sale, se ridica la peste 2.000 de euro.

Pensionara de 70 de ani nu a stat prea mult pe gânduri și a denunțat furtul la carabinieri care, după ce au verificat înregistrările video de pe camerele de supraveghere din magazinele în care a fost folosit cardul bătrânei, au descoperit și autoarea furtului. Verificările au durat câteva săptămâni, precizează sursa citată, dar în cele din urmă au reușit să descopere identitatea făptașei, fiind vorba de o femeie italiancă pe care bătrâna o angajase în urmă cu ceva timp ca badantă.

Vizionând înregistrările video, carabinierii au reușit să o recunoască pe îngrijitoare, chiar și cu masca pe față, în timp ce intra în toate magazinele, în zilele și orele în care au fost făcute cumpărăturile cu cardul bătrânei asistate. Mai mult, într-o farmacie au reușit să o identifice și datorită faptului că aceasta a folosit cardul de sănătate (tessera sanitaria) cu codul său fiscal.

În locuința badantei, carabinierii au găsit toate obiectele cumpărate de aceasta în mod fraudulent. Femeia a fost apoi denunțată în stare de libertate pentru folosirea cărții de credit fără autorizație, faptă pentru care riscă, conform art. 493 ter din Codul Penal italian, o pedeapsă între 1 și 5 ani, precum și o amendă între 310 și 1 550 de euro.

@rotalianul