Badantele din Italia, penalizate în privința pensiilor. Munca lor nu este considerată una grea

Guvernul italian a hotărât prin Legea bugetului pe 2022 că îngrijitoarele de bătrâni din Italia să nu se mai poată pensiona anticipat, la 63 de ani, cu opțiunea „L’Ape sociale”.

Badantele vor trebui să rămână în serviciu până la vârsta de 67 de ani, când vor putea ieși la pensie pentru limita de vârstă.

Opțiunea „L’Ape sociale” a fost extinsă pentru celelalte categorii de personal, dar nu și pentru asistentele familiale, informează Pensioni e Fisco.

Potrivit guvernului, așadar, cel puțin pentru moment activitatea de îngrijitoare nu este una grea. A ajunge la 67 de ani în serviciu pentru o îngrijitoare nu este însă cel mai ușor lucru din lume.

Program istovitor de muncă, stres, puțină odihnă din cauza nevoilor bătrânilor asistați care sunt de multe ori imobilizați la pat și pe care badantele sunt nevoite să-i ridice, să-i schimbe, să le acorde o îngrijire specială.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nici salariile în acest sector nu sunt foarte mari, prin urmare nici pensia pe care o vor primi aceste femei nu va fi una decentă.

Salariile mici înseamnă contribuții mici, iar în perioada de cotizare aceasta este o problemă serioasă. Înseamnă că, odată pensionate, îngrijitoarele ar ajunge să primească pensii mult mai mici decât salariul din timpul activității.

O serie de probleme pe care autoritățile guvernamentale nu le-au luat în considerare, un sector de lucru care continuă să fie tratat diferit față de celelalte.

@rotalianul