Băiatul român din Italia, care a făcut infarct la școală, a decedat. Adrian avea 17 ani

Băiatul român în vârstă de 17 ani, rezident la Castelfiorentino, în provincia Florența, care s-a simțit rău la școală marți, 21 martie și a fost dus de urgență cu elicopterul la Spitalul Careggi a decedat, informează La Nazione.

Tatăl său publicase o postare pe profilul de Facebook în care făcea un apel la solidaritate: „Bună seara, la toată lumea. Îmi este băiatul în comă, vă rog din inimă, rugați-vă pentru el. Mulțumesc și Doamne ajută!”, a scris aseară pe profilul său de Facebook. Mii de persoane au răspuns mesajului său, dar nu a fost de ajuns.

Azi, inima lui Adrian a încetat să mai bată. Tatăl are la profil o lumânare aprinsă și o fundă mare, neagră, în semn de doliu.

Marți dimineață, la scurt timp după ora 8:30, Adrian era în sala de clasă când deodată s-a simțit rău și a intrat în stop cardiac.

„A fost ceva brusc, s-a petrecut în timpul orelor de curs. Un eveniment care a șocat întreaga comunitate școlară. Personalul nostru auxiliar, care este pregătit pentru a face față urgențelor de acest tip, i-a acordat primul ajutor și, în același timp, a alertat serviciile de urgență care au intervenit în timp util”, a declarat directoarea Liceului „F. Enriques”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Momentan nu se știe ce a declanșat boala bruscă a băiatului. Potrivit informațiilor aflate din presa locală, tânărul ar fi fost sănătos și nu ar fi suferit anterior de vreo boală.

Din punct de vedere clinic, se vor face așadar analize mai aprofundate pentru a se înțelege ce anume a cauzat infarctul suferit de tânărul român.