Italia: Furau din casele bătrânilor italieni, români arestați în cadrul operațiunii „Alba Iulia”

Poliția italiană a pus capăt unor jafuri neobișnuite în casele unor familii italiene, din sudul Italiei, consumate în detrimentul persoanelor în vârstă sau cu dizabilități. Un grup de români, doi bărbați și o femeie, profitau de încrederea familiilor care aveau nevoie de o îngrijitoare, intrau în casele italienilor pentru a oferi teoretic servicii de asistență după care furau bani, cărți de credit, bijuterii și alte bunuri de valoare. Bărbații au fost arestați iar femeia a fost declarată în arest preventiv, fiind obligată să se prezinte în fiecare zi la unitatea de poliție pentru semnătură.

Laszlo Miklos, împreună cu Ghidu Vasile și Nica Teodor Natanael sunt responsabili de furturi din case în orașul Enna din Sicilia. Toți infractorii sunt de naționalitate română, prieteni sau rude între ei și făcuseră din furat unica sursă existență. Ei sunt cercetați pentru infracțiuni împotriva proprietății și în special pentru că au furat și au utilizat necorespunzător cardurile unui bărbat în vârstă – pentru care lucrau ca îngrijitori – jefuindu-l de peste 14.000 de euro; precum și doi dintre ei, un bărbat și o femeie, soți, pentru sustragerea unor obiecte prețioase.

Cercetările au fost autorizate de către Procuratura din Enna (Sicilia) anchetatorii au interceptat convorbiri telefonice între cetățeanul român Laszlo Miklos și complicii Ghidu Vasile și Nica Teodor Natanael. Aceștia puneau la cale un jaf în detrimentul unei femei italiene în vârstă, în acel moment autoritățile italiene au declanșat operațiunea „Alba Iulia”.

La perchezițiile domiciliare ale celor arestați au fost găsite bijuterii din aur și diamante provenite din furturi precedente.

@rotalianul