Bărbat bătut și umilit de soție timp de 20 de ani. Femeia bea uneori și trei sticle de vin pe zi

O femeie violentă și abuzivă care și-a făcut soțul să trăiască în frică timp de 20 de ani a fost condamnată la patru ani de închisoare.

Sheree Spencer, o fostă angajată a Ministerului Justiției din Marea Britanie, l-a lovit cu palmele, pumnii, picioarele și l-a mușcat pe soțul ei în timpul unor atacuri persistente și „murdare”, s-a relatat în timpul procesului, conform ziarului britanic Mirror.

Spencer, în vârstă de 45 de ani și consumatoare înrăită de alcool, la un moment dat și-a lovit soțul cu o sticlă de vin, lăsându-l cu urechea grav rănită și cu cotul fisurat.

Sheree Spencer, 45 de ani, condamnată pentru că și-a bătut și umilit soțul ani la rând. Foto: Ben Lack Photography Ltd.

Atacurile i-au indus bărbatului o stare de frică și disperare, făcându-l să se simtă ca într-o închisoare, s-a arătat la procesul desfășurat la tribunalul din Kingston upon Hull, un oraș situat în regiunea Yorkshire and the Humber.

Polițiștii au primit drept dovezi ale violențelor suferite de soț zeci de fotografii cu leziuni provocate de inculpată, precum și mai multe înregistrări video cu incidentele domestice dintre cei doi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Văzând imaginile, judecătorul a afirmat: „Nu exagerez când spun cât de șocant este”.

Spencer, în vârstă de 45 de ani și rezidentă în Beals Close, Market Weighton, East Yorkshire, a recunoscut comportamentul abuziv asupra soțului ei, între ianuarie 2016 și iunie 2021, precum și trei infracțiuni de violență asupra lui, prin care bărbatul a rămas cu leziuni serioase, între ianuarie și aprilie 2020.

Michele Stuart-Lofthouse, avocata care a reprezentat acuzarea, a spus că ei au fost împreună ca și cuplu încă din anul 2000 și au locuit în Bubwith, lângă Selby.

Aveau trei copii mici și comportamentul violent al lui Spencer față de soțul ei a ieșit la iveală abia după ce poliția a fost alertată.

De asemenea, acuzarea a ținut să precizeze și faptul că femeia violentă obișnuia să consume uneori chiar și trei sticle de vin pe zi.

În timpul unui incident, Spencer l-a scuipat pe soțul ei și l-a apucat de gât, provocându-i dificultăți de respirație.

Comportamentul ei s-a schimbat în timp ce cuplul trăia în Londra și a devenit agresivă, împingându-l și lovindu-l cu pumnii în față.

În altă ocazie l-a lovit în spatele capului cu un pahar de vin, provocând o vătămare care a necesitat suturi.

Soțul a înmânat poliției 43 de fotografii cu leziuni, 36 de clipuri video și nouă înregistrări de telefon mobil.

Comportamentul „imprevizibil și amenințător” al lui Spencer a dus la îndepărtarea soțului ei de familia lui.

În timpul unui atac cu o sticlă de vin, ea i-a desfigurat o ureche i-a provocat o fisură la un cont, un vecin spunând că au auzit adesea limbaj abuziv din partea lui Spencer către el.

Vecinul a auzit din casa celor doi soți vorbe de genul: „Nu ești bărbat. Vreau să ieși din viața mea.”

Într-un incident, a deteriorat o anvelopă a mașinii sale folosind un cuțit de bucătărie și s-a repezit la el cu cuțitul, cauzând o tăietură de 2 cm sub genunchiul lui.

Soțul ei a spus într-o declarație citită în instanță că a suferit 20 de ani de abuz fizic și mental care a fost dăunător.

El se temea că nu-și va reveni niciodată complet din abuz și simțea că trebuie să ascundă toate acestea de prieteni și familie.

El a respectat cerințele soției în timp ce ea a controlat toate aspectele vieții sale zilnice, inclusiv în ce cameră putea să doarmă și în ce toaletă putea să meargă.

„M-a amenințat că va face acuzații false împotriva mea la poliție,” a mai spus soțul abuzat.

El se simțea „încarcerat” și „se temea de consecințele pe care le va suferi dacă va spune cuiva prin ce trecea”,  devenind astfel „din ce în ce mai insensibil” la abuz, inclusiv la lovituri și îmbrânciri.

Soțul lui Spencer a spus că, după ce ea a fost arestată, problemele au continuat și în timpul audierilor, femeia pretinzând că de fapt ea este victima.

„Am fost nevoit să cer ajutor de la medicul meu de familie în mai multe rânduri”, a spus soțul, precizând că starea sa emoțională s-a deteriorat.

Avocatul apărării, Richard Pratt KC, a spus că există „puțin sau nimic” care să poată fi spus în ceea ce privește diminuarea pedepsei. „Este un caz șocant și întristător”, a mai spus Pratt.

„Alcoolul a jucat cea mai semnificativă parte în ceea ce s-a întâmplat”, a susținut Pratt. O combinație de alcool și medicamentul ei prescris de doctor a dus la comportamentul care a „șocat-o” chiar și pe ea, femeia recunoscând că i-a provocat durere și umilință soțului ei.

„I-ai provocat daune psihologice semnificative”, a declarat judecătorul Rayfield. „Există o istorie de violență și abuz împotriva lui.”

Spencer a fost condamnată la patru ani de închisoare și a primit un ordin de restricție pe timp nedeterminat pentru a nu se mai apropia de soțul ei.

În timp ce părăsea sala de judecată însă, pentru a fi dusă în celula sa, femeia a zâmbit satisfăcută, mai precizează presa locală.