Bărbat care a publicat fotografii intime cu fosta iubită pe internet, obligat să plătească peste 1 miliard de dolari despăgubire

Un bărbat din Texas, care și-a hărțuit fosta iubită pe internet, inclusiv prin distribuirea unor fotografii intime cu ea pe rețelele de socializare, trebuie să-i plătească acesteia daune de 1,2 miliarde de dolari, potrivit unei decizii luate de juriul unui tribunal.

Femeia, cu inițialele numelui „D.L.” în documentele judiciare, a afirmat că fostul ei iubit a distribuit mai multe fotografii intime cu ea fără consimțământul ei, relatează ziarul The Guardian.

Utilizând imagini capturate de camerele de supraveghere din locuința unde aceasta trăia, bărbatul a folosit fotografiile pe conturi false de social media, etichetând prietenii, familia și angajatorii femeii pe imagini.

A creat, de asemenea, un site web și dosare de arhivare a fișierelor online accesibile publicului, trimițând astfel pozele prin e-mail la diferite persoane.

Bărbatul nu s-a prezentat în instanță, nu a angajat un avocat și n-a răspuns la nicio citație judiciară pentru proces.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Avocații victimei au declarat pentru Washington Post că autoritățile nu au reacționat la numeroasele raportări despre hărțuirea practicată de fostul ei prieten, motiv pentru care a decis să depună o plângere în instanța civilă.

O lege din Texas din 2015 face din distribuirea unui material vizual intim, fără consimțământul persoanei și cu intenția de a-i prejudicia imaginea, o infracțiune cunoscută sub denumirea de „revenge pornt” (pornografie din răzbunare – tradus din engleză).

Cuplul a avut o despărțire dificilă și s-a separat în 2021. Femeia s-a mutat în comitatul Harris, care include Houston, trăind alături de mama ei.

Fostul iubit a păstrat informațiile de autentificare ale conturilor ei de e-mail și de social media și a obținut astfel accesul la sistemul de supraveghere din casa mamei sale, obținând astfel fotografiile intime.

Când a postat fotografiile pe rețele de socializare, bărbatul a etichetat prietenii, familia, colegii de muncă și de la sala de sport a femeii.

Avocații ei au declarat pentru Washington Post că hărțuirea a făcut-o să se gândească la sinucidere și că a fost diagnosticată cu tulburare de stres post-traumatic.

„Ea se teme să-și arate fața pe Zoom, chiar și în fața colegilor ei”, a spus Bradley Ertl, unul dintre avocații care au reprezentat-o pe femeie.

„Un coleg a mărturisit că înainte de acest incident, clienta noastră era veselă și mereu activă pe camera video. Acum nu mai este.”

Când un juriu stabilește o penalitate pentru daune în instanța civilă, este de datoria reclamantului să întreprindă acțiuni suplimentare dacă pârâtul nu plătește.

Reclamantul poate depune o altă plângere, care poate duce la o hotărâre judecătorească prin care se ordonă confiscarea bunurilor pârâtului. De asemenea, reclamantul poate angaja o agenție de colectare a datoriilor pentru a recupera daunele.

„Suntem recunoscători că juriul a adoptat o poziție fermă împotriva comportamentului inadecvat al pârâtului și împotriva abuzului sexual bazat pe imagini”, a declarat Bradford Gilde, avocatul femeii.

„Deși este puțin probabil să recuperăm suma stabilită prin hotărâre, verdictul acordă victimei onoarea și reputația pierdută.”

Distribuie acest articol