Bărbat cu inimă de porc, mort la șase săptămâni după operație

În data de 30 octombrie 2023, Lawrence Faucette, al doilea om care a primit un transplant de inimă de porc, a decedat la mai puțin de șase săptămâni după intervenția experimentală.

După o lună de progrese semnificative, inima de porc a început să fie respinsă de organism, determinând decesul bărbatului de 58 de ani, informează Rai News.

Intervenția pionieristică a avut loc pe 20 septembrie la Centrul Medical al Universității Maryland (UMMC), fiind efectuată de o echipă multidisciplinară de la Școala de Medicină a Universității Maryland (UMSOM).

Inițial, inima modificată genetic a prezentat o funcționalitate bună și niciun semn de respingere, o realizare majoră în câmpul transplanturilor.

Profesorul Bartley P. Griffith, care a efectuat operația, și ceilalți medici și cercetători implicați sunt de părere că datele obținute din această experiență vor ajuta în continuarea cercetărilor și vor oferi speranță pacienților care nu pot primi un transplant de inimă uman.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Lawrence Faucette a fost internat pe 14 septembrie cu insuficiență cardiacă în stadiu terminal și nu era considerat eligibil pentru un transplant uman datorită unei boli vasculare periferice severe și a altor afecțiuni.

A ales xenotransplantul ca alternativă, conștient de posibilele riscuri. Ultima sa dorință, exprimată cu afecțiune către echipa medicală, a fost ca de învățăturile trase din cazul său să beneficieze alți pacienți.

În ciuda progreselor inițiale, după aproximativ o lună de la intervenție, au început să apară semne de respingere, iar în scurt timp bărbatul și-a pierdut viața.

El a trăit mai puțin decât primul pacient supus acestei proceduri, David Bennett, care a decedat după aproximativ două luni de la transplant, în ianuarie 2022.

Studii ulterioare au indicat că moartea lui Bennett ar fi fost cauzată de mai mulți factori, inclusiv prezența virusurilor suine.