Bărbat din Italia, a ucis-o pe prietena soției sale pentru că a convins-o să se despartă de el. „A meritat-o!”

Un bărbat în vârstă de 52 de ani, Piero Maurizio Nasca, a ucis o femeie și a rănit-o grav pe soția sa, după ce le-a lovit intenționat cu mașina.

Tragedia s-a petrecut sâmbătă, 10 iunie 2023, la Catania, provincia italiană cu același nume din Sicilia.

Potrivit ziarului Corriere della Sera, victima era o prietenă de familie în vârstă de 69 de ani, Cettina de Bormida, iar soția lui Piero, Anna Longo, de 56 de ani, este în prezent internată la spital, dar starea ei nu este considerată critică.

coppia (4)-kdRB-U34201263250104jQH-656x492@Corriere-Web-Sezioni
Cettina de Bormida (stânga), Anna Longo și Piero Maurizio Nasca (dreapta). Foto: corriere.it

Incidentul a avut loc în zona industrială a orașului Catania. Conform celor declarate chiar de bărbatul italian, el a decis să comită acest act violent după ce soția sa i-a spus că intenționează să-l părăsească.

Anna ar fi luat această decizie drastică după ce a fost sfătuită în acest sens de prietena sa, Cettina.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

El a acuzat-o pe prietena soției că s-a băgat în familia sa, lucru care a dus la sfârșitul căsniciei lor.

Bărbatul de 52 de ani este deja judecat în prezent pentru violență domestică la adresa soției sale, iar anchetatorii cred că el ar fi planificat actul omicid.

Atunci când poliția l-a informat despre decesul femeii de 69 de ani, Piero ar fi reacționat cu satisfacție, susținând că și-a „meritat” moartea pentru că se amestecase în relația cu soția lui.

Piero și Anna erau căsătoriți de 25 de ani. În ciuda problemelor din căsnicia lor, Anna a ales să continue să trăiască cu el.

Incidentul a avut loc după ce cei doi au vizitat o clinică specializată în reabilitare psihiatrică. După întâlnire, Anna, susținută de prietena Cettina, a refuzat să se întoarcă acasă cu soțul ei.

Mărturia lui Piero după incident a fost recepționată cu îngrijorare și tristețe. „M-am înfuriat, când le-am văzut plecând pe jos, am accelerat și le-am lovit cu mașina”, a declarat el.

Procuratura din Catania, coordonată de procurorul adjunct Marisa Scavo, a emis un mandat de arestare pe numele lui Piero pentru omor și tentativă de omor.

Cettina de Bormida este comemorată pe Facebook de o prietenă care a postat un videoclip cu amândouă:

„Încă nu pot să cred, Cettina Cetty De Bormida, prietena mea, nu pot să cred că nu mai ești aici: ți-ai pierdut viața încercând să faci bine.

Te iubesc și o să te iubesc pentru totdeauna. Zboară cât poți de sus, prietena mea, o să-mi lipsești.”

Cazul a adus în prim-plan problema violenței de gen în Italia. Președinta asociației Differenza Donna, Elisa Ercoli, a cerut o reacție imediată din partea guvernului, a opoziției și a întregii societăți civile pentru a preveni alte astfel de cazuri.