Bărbat din Italia, amendat cu peste 5.000 de euro. Prins de polițiști conducând cu viteză și fără permis pe autostradă

Un cetățean italian, care conducea cu viteză excesivă pe autostrada A22 în apropiere de Chiusa, în provincia autonomă Bolzano – Alto Adige, a fost oprit de poliția rutieră din Bressanone și amendat cu peste 5.000 de euro.

Potrivit publicației locale Alto Adige, bărbatul se afla în mașină împreună cu fiul său și soția sa, iar polițiștilor le-a spus că se grăbea să ajungă la spital deoarece copilul se simțea rău.

Când polițiștii i-au propus să cheme o ambulanță însă, bărbatul și-a schimbat povestea, pretinzând că fusese deja la spital și că nu putea arăta permisul de conducere pentru că l-a uitat acasă. El i-a invitat astfel pe polițiști la domiciliul său pentru a recupera documentul.

Conform procedurii standard, polițiștii au acceptat și au urmărit mașina, condusă de data aceasta de soția bărbatului, până la casa lor.

La domiciliu însă, după o serie de peripeții, italianul a recunoscut că nu a făcut niciodată școala de șoferi și că nu a deținut vreodată un permis de conducere.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ca urmare, el a fost amendat cu 5.100 de euro pentru conducere fără permis, iar vehiculul a fost sechestrat pentru o perioadă de trei luni de zile.

Deoarece mașina aparține companiei la care bărbatul lucrează, proprietarul firmei a fost sancționat și el pentru încredințarea imprudentă a vehiculului.