Bărbat din Italia bătut de soție de nenumărate ori. „O violență oarbă și necontrolată”

O femeie în vârstă de 32 de ani, din localitatea italiană Tivoli, de lângă Roma (Lazio) este acuzată că și-a bătut soțul de mai multe ori, dar și copiii.

Ea primit un ordin de restricție din partea instanței judecătorești pentru a nu se mai apropia de familia ei și este obligată, de asemenea, să poarte și o brățară electronică, la cererea procurorilor, în așa fel încât poziția ei să fie monitorizată constant, informează ziarul Il Messaggero.

„O violență oarbă și necontrolată” împotriva soțului, care a ajuns de mai multe ori la spital, dar și la adresa copiilor de 12, 11 și doi ani, a afirmat în tribunal procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul din Tivoli.

Soțul femeii și cei trei copii ai lor nu numai că au fost bătuți, dar și umiliți, abandonați într-o locuință degradată, abuzați și expuși la pericole de tot felul.

Mama de 32 de ani a devenit teroarea casei, adesea fiind sub influența alcoolului și a substanțelor stupefiante, a constatat judecătorul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Investigațiile efectuate de anchetatorii de la comisariatul din Tivoli, condus de Paola Pentassuglia, au reconstruit un scenariu de speriat: femeia își lovea partenerul de viață cu palmele și picioarele, folosind chiar și mișcări de karate, dar și cuțite și sticle aruncate înspre el.

Toate acestea se petreceau în timp ce copiii o implorau pe mama lor să se oprească, iar adesea erau supuși și ei aceluiași tratament.

Într-unul din aceste episoade, femeia și-ar fi luat fetița de gât și a izbit-o de perete, conform declarațiilor victimelor.

„Trebuie să muriți”, le spunea ea membrilor familiei sale.

Uneori, femeia își lua copiii cu ea pe străzi, în timpul nopții, când plecat în căutare de droguri. Alteori, îi trimitea pe minori să-i cumpere alcool.

Copiii erau de multe ori nevoiți să gătească singuri pentru a putea mânca ceva sau se hrăneau cu semipreparate.

Pentru a reconstrui tabloul familial șocant, polițiștii au stat de vorbă cu copiii într-o audiere protejată, din care a rezultat drama psihologică în care se aflau.

În același timp, au colectat zeci de mărturii de la alte persoane, toate arătând în mod clar starea de degradare absolută în care erau forțați să trăiască.

Conform martorilor, comportamentele femeii prezentau adesea un risc ridicat. De exemplu, uneori ea împinge căruciorul pe stradă, cu sticla în mână, și lovea mașinile parcate cu el.

Documente medicale de la serviciul de urgență arată totodată că tatăl și copiii au avut nevoie de îngrijiri medicale de mai multe ori.

Bărbatul a suferit chiar și o fractură a nasului, pentru care a avut nevoie de 20 de zile de îngrijiri medicale, datorită unei lovituri de karate primite de la soție, precum și mai multe contuzii la picioare.

Copiii au fost diagnosticați cu anxietate, iar băiatul cel mare a fost lovit de femeie de mai multe ori în zona picioarelo,  pentru a-l face să tacă pe stradă și pentru a-l pedepsi fără să fie văzută de trecători.

Plângerea depusă de soț, în cele din urmă, a declanșat investigațiile care au dus la măsura de precauție menționată mai sus.

În cele din urmă, bărbatul a fugit de acasă cu cei doi copii mai mari, nereușind să mai facă față violențelor din partea soției, în timp ce copilul cel mai mic, în vârstă de numai doi ani, a rămas cu ea.

Dovezile adunate de anchetatori în timpul investigațiilor au dus la constatarea în tribunal a faptelor grave contestate și i-au permis judecătorului pentru anchete preliminare, la cererea Parchetului din Tivoli, să emită ordonanța de aplicare a măsurii preventive care-i interzice să se mai apropie de locurile frecventate de copii și de tatăl lor.

Pe baza acestor dovezi, judecătorul a evaluat că „există un pericol iminent de recidivă și repetare a faptelor contestate” în fața „escaladării îngrijorătoare” a acțiunilor femeii „care, din cauza abuzului constant de substanțe de diferite naturi, a devenit protagonista unei serii de conduite extrem de grave împotriva partenerului de viață și a celor trei copii minori”.

Și din cauza abuzului constant de alcool și droguri, „pentru protecția victimelor”, s-a stabilit și necesitatea unei monitorizări constante, pentru a preveni apropierea de ei, prin aplicarea brățării electronice. Femeii i-a fost suspendată, de asemenea, autoritatea parentală.

Distribuie acest articol