Bărbat din Italia cu jumătate de milion de euro la saltea. A făcut avere înșelându-și compatrioții

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, de origine bengaleză, rezident la Roma, a fost recent implicat într-un caz de fraudă, fiind acuzat că a înșelat compatrioți bengalezi prin vânzarea de documente false, necesare pentru obținerea permisului de ședere în Italia.

La domiciliul său din capitala Italiei a fost găsită suma de jumătate de milion de euro ascunsă sub saltea și în dulapuri, menționează Fanpage.

Bărbatul atrăgea victimele într-un bar din zona Esquilino, preferând persoane nou-venite în Italia, mai puțin familiarizate cu limba și procedurile administrative locale.

Promițându-le ajutor în schimbul unor sume de bani pentru acoperirea cheltuielilor, el le înmâna documente false, profitând astfel de vulnerabilitatea acestora.

Investigațiile au fost declanșate după ce una dintre victime, în ciuda amenințărilor, a avut curajul să-l denunțe pe bărbat la Comandamentul General al Poliției din Roma.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urma plângerii, Parchetul din Roma a delegat Poliția Locală a Capitalei să deschidă o anchetă.

În cadrul unei percheziții efectuate la domiciliul suspectului, situat în cartierul Pietralata, polițiștii au descoperit suma impresionantă de 470.000 de euro în numerar, ascunși sub saltea și în dulapuri.

photo_2023-11-13_16-36-19
O parte din banii găsiți la domiciliul cetățeanului bengalez. Sursa foto: Fanpage

Autoritățile continuă investigațiile pentru a determina întreaga amploare a fraudei și pentru a asigura justiția necesară victimelor.