Bărbat din Italia, gelozie obsesivă asupra soției. A instalat camere de supraveghere în casă și calcula fiecare minut petrecut de femeie afară

Un bărbat italian care este acuzat de violență domestică și de control obsesiv asupra soției sale a fost adus în fața justiției într-un proces care a avut loc în localitatea Varese, provincia cu același numea situată în regiunea Lombardia.

Individul este acuzat nu numai că și-a insultat soția, a bătut-o și că voia să aibă controlul complet asupra contului bancar familial, dar voia să știe fiecare mișcare a acesteia.

În plus, el ar fi obligat-o pe femeie și să întrețină un raport intim forțat cu el, în ciuda refuzului ei, conform informațiilor relatate de publicația locală Varese News.

Potrivit acuzațiilor, femeia a fost supusă la insulte și violențe fizice în fața copiilor. Mai mult decât atât, ea a fost supusă la control asupra tuturor activităților sale, inclusiv a celor mai mici deplasări. Fostul soț a controlat chiar și timpul pe care îl petrecea soția cu prietenele sale și unde se ducea.

Procesul se află încă în desfășurare, iar avocatul acuzatului, Fabio Ambrosetti, trebuie să dovedească nevinovăția clientului său.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu toate acestea, informațiile dezvăluite în sala de judecată demonstrează modul în care tehnologia poate fi folosită pentru a exercita controlul asupra celorlalți.

De exemplu, s-a arătat la proces, el a calculat că timpul estimat al femeii pentru a ieși din casă, a duce copiii la școală și a reveni era de 30 de minute, de la 08:00 la 08:30.

Dar dacă ea ajungea acasă la 08:45, așa cum confirmau imaginile camerei de supraveghere, atunci urma haosul, cu cereri de justificare pentru acele 15 minute de întârziere.

La fel se întâmpla și când soția se întâlnea cu prietenele ei: „Trebuie să mă anunți înainte dacă vrei să ieși și trebuie să-mi spui unde mergi”, o avertiza bărbatul.

Această situație ar fi început chiar în timpul perioadei de logodnă, dar a atins un punct culminant și femeia a apelat la un centru antiviolență din Varese pentru ajutor.

În sala de judecată, a fost audiată o voluntară a asociației care a ajutat-o pe femeie după o primă vizită la structură, înaintea denunțul plângerii depuse de victimă în luna iunie 2019.

Următoarea audiere este programată pentru 23 mai 2023, mai precizează sursa citată.