Bărbat găsit după 27 de ani de la dispariție. Era ascuns în beciul din grajdul unui vecin

Omar Bin Omran, un bărbat care a dispărut în 1997, în apropierea casei sale din localitatea Djelfa (Algeria), a fost găsit duminică, 12 mai, ascuns în grajdul vecinului său, într-un beci acoperit cu paie, unde a fost ținut captiv timp de 27 de ani. Cazul a fost relatat de ziarul The Sun.

Omar a fost răpit când avea doar 17 ani. Familia sa credea că a fost ucis în timpul războiului civil din Algeria, un conflict care a durat un deceniu în anii ’90 și începutul anilor 2000, între guvernul algerian și diverse grupuri de rebeli islamiști.

Contrar acestor presupuneri, Omar nu s-a îndepărtat niciodată prea mult de casă.

1200-20240517121356 (4)
Omar la 17 ani și în momentul în care a fost găsit. Sursa foto: The Sun

Autoritățile au anunțat că au arestat un bărbat de 61 de ani, suspectat că l-a ținut captiv pe Omar în casa sa, situată la doar 200 de metri de locuința familiei victimei:

„Informăm opinia publică că pe 12 mai, în jurul orei 20:00, Omar B. (45 de ani) a fost găsit în casa vecinului său B.A. (61 de ani)”, au declarat autoritățile. Se știe că B.A., care a fost arestat, lucra în sectorul public și locuia singur.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Mama lui Omar a murit fără să știe ce s-a întâmplat cu fiul ei. Nu știa că el a fost practic atât de aproape de ea în tot acest timp”, a declarat un vecin al suspectului și al familiei lui Omar. Ea făcuse mai multe apeluri la televiziune pentru a obține informații despre el.

Bărbatul a fost găsit după ce un procuror a primit o semnalare anonimă, în care se spunea că Omar Bin Omran se află la domiciliul unuia dintre vecinii săi. Ulterior, s-a aflat că cel care a făcut sesizarea era o rudă a răpitorului și a dezvăluit secretul acestuia în urma unui conflict familial.

În urma sesizării, autoritățile au decis să verifice și l-au găsit exact în locul indicat.

Presa algeriană a publicat un video al momentului în care Omar a fost salvat, cu barbă lungă, fiind găsit într-un beci acoperit cu fân, dintr-un adăpost pentru oi:

„Pe 12 mai 2024, procuratura, prin departamentul regional al Jandarmeriei Naționale din El Jadid, a primit o sesizare anonimă conform căreia Omar Bin Omran, dispărut cu aproape 30 de ani în urmă, se afla în casa unuia dintre vecinii săi, mai precis în grajdul unde erau ținute oile”, au declarat autoritățile.

După ce Omar a fost găsit, rudele sale și-au amintit că atunci când bărbatul a dispărut câinele său i-a luat urma la casa vecinului și nu se mai dădea plecat de acolo, iar la un moment dat câinele a dispărut și el fără urmă.

442412068_25443307855317598_4124101150559860175_n
Omar la 17 ani și în momentul în care a fost găsit. Sursa foto: The Sun

Bărbatul suspectat că l-a ținut captiv pe Omar timp de 27 de ani a fost arestat

„Victima va primi îngrijiri medicale și psihologice, iar suspectul va fi prezentat la Parchet imediat după finalizarea anchetei”.

Oficialii au promis că „autorul acestei crime odioase” va fi judecat „cu severitate”.