Bărbat italian oprit la intrarea în România, era dat în urmărire internațională

Un bărbat, urmărit internaţional de autorităţile italiene pentru aderare la grup infracţional organizat de tip mafiot, a fost depistat şi reţinut luni, 30 iulie, de poliţiştii din Bihor.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au depistat şi reţinut un bărbat, de 35 de ani, din Italia, urmărit internaţional, se arată în comunicatul transmis agenției de presă Agerpres.

Autorităţile italiene au emis pe numele său un mandat european de arestare, acesta fiind bănuit de comiterea infracţiunii de aderare la grup infracţional organizat de tip mafiot care se preocupă de asasinate, trafic de stupefiante şi vătămare corporală gravă în scop de intimidare.

Bărbatul a fost prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis pe numele său o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, în vederea prezentării la Curtea de Apel Oradea. Cel în cauză a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.