Bărbat italian pierde portofelul cu 1.000 de euro în el, un tânăr român îl găsește și i-l returnează

Românii sunt oameni cinstiți și integri și asta o demonstrează mulți conaționali de-ai noștri, atât în străinătate, cât și în țară, așa cum a făcut un tânăr român de 27 de ani din municipiul Deva, care a găsit un portofel cu aproximativ 1.000 de euro în el, pierdut de un cetățean italian.

Tânărul român, angajat al unei stații de carburanți din Deva, s-a prezentat în fața polițiștilor cu un portofel în care se aflau sumele de 800 de euro și 375 de lei, dar și carduri bancare și documente eliberate pe numele unui cetățean italian. Potrivit Adevărul.ro, tânărul de 27 de ani a găsit bunurile în benzinărie și s-a prezentat imediat la Poliție cu ele.

„Poliţiştii au reuşit să îl contacteze pe cetăţeanul italian în cauză, care s-a prezentat la sediul poliţiei pentru a-şi ridica portmoneul. Acesta a dorit să îi mulţumească personal tânărului care i-a găsit portmoneul”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Bărbatul italian, în mijloc, alături de tânărul român care i-a găsit portofelul și un agent de poliție. Sursa foto: Adevărul.ro

Polițiștii români au ținut să le reamintească pe această cale cetățenilor că cine nu predă autorităților în termen de 10 zile un bun găsit, pierdut de altcineva, riscă o pedeapsă cu închisoare de la o lună la trei luni sau amendă, mai scrie sursa citată.