Bărbat italian se sinucide după ce a fost șantajat cu 90.000 de euro de o prostituată româncă

Își alegeau prada în mod meticulos, bărbați italieni, însurați, care aveau copii și cu o situație financiară bună. Le vindeau trupul pentru bani, apoi îi șantajau pentru sume de zeci de mii de euro, amenințându-i că vor spune totul soțiilor sau, mai rău, că vor trimite asasini români după ei, dacă nu plătesc.

Ancheta a început în luna ianuarie a acestui an când un bărbat italian de 48 de ani, din localitatea Piove di Sacco (provincia Padova) s-a sinucis iar carabinierii au găsit în locuința sa indicii care arătau motivul pentru care acesta și-a luat viața. Potrivit ziarului local Padova Oggi, bărbatul sinucigaș ar fi ajuns în pragul disperării după ce o prostituată româncă, Ana Alina Ursu în vârstă de 28 de ani, cu care acesta consumase un raport sexual în trecut, l-ar fi șantajat pentru suma de 90.000 de euro.

Ana Alina Ursu, 28 de ani. Sursa foto: Corriere della Sera

Bărbatul i-ar fi dat femeii românce banii în mai multe tranșe, atât în numerar, cât și prin transfer bancar către România, de fiecare dată venind cu diferite scuze, cum ar fi că a avut un accident rutier, o tragedie în familie sau procese judiciare pentru care nu avea bani să plătească diferitele costuri legale. Bineînțeles că erau toate minciuni iar când bărbatul italian a început să suspecteze acest lucru, femeia a trecut la amenințări și la șantaj.

Ancheta carabinierilor a dus ulterior la descoperirea unei mici filiere formată din cinci femei românce: trei dintre ele care făceau sex contra cost cu bărbați pe care-i alegeau în mod meticulos, ușor de intimidat și pe care-i șantajau apoi pentru sume foarte mari de bani, iar alte două femei care se ocupau de gestionarea banilor primiți în urma șantajului.

„Asasini de profesie” pe urmele bărbaților italieni

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Amenințările femeilor nu se limitau doar la a spune soțiilor acestora despre raporturile sexuale avute, ci și la amenințări mult mai grave, cum ar fi vizite neplăcute din partea unor conaționali pe care-i defineau „asasini de profesie”. Într-unul din cazuri, această ultimă amenințare s-ar fi concretizat chiar atunci când unul dintre bărbații italieni șantajați s-a văzut urmărit pe stradă de o mașină cu numere românești. La bordul mașinii respective se aflau câțiva indivizi care i-au lăsat de înțeles în mod clar că se aflau acolo să-l intimideze, mai scrie sursa citată.

Cel puțin alți trei bărbați șantajați în acest mod au mai fost identificați de carabinieri, pe lângă cel care s-a sinucis, iar sumele pe care aceștia le-au plătit femeilor românce pentru a păstra tăcerea ajung la ordinul zecilor de mii de euro: 70.000 de euro de la unul dintre ei, 4.500 de euro de la un altul și 500 de euro de la un al treilea bărbat.

După ce au adunat dovezi incontestabile împotriva femeii românce, Ana Alina Ursu, carabinierii au pornit în căutarea sa cu un mandat de arestare și au găsit-o într-o sală de jocuri de noroc din localitate. Femeia a fost apoi transportată la penitenciarul din Verona, în timp ce anchetatorii sunt acum pe urmele celorlalte patru femei românce cu care aceasta opera în complicitate, invitând în același timp alți „clienți” ai acestor femei să se adreseze cât mai repede posibil carabinierilor din zonă.

Distribuie acest articol