Bărbat mort în Italia de la mușcătura unui păianjen

Un cetățean grec în vârstă de 58 de ani a fost găsit mort în camera sa de hotel de pe malul mării, în Sabaudia, provincia Latina (Lazio), unde se afla împreună cu alți cinci colegi într-o călătorie de afaceri.

Bărbatul a decedat în noaptea de luni spre marți, cauza decesului fiind probabil legată de un șoc anafilactic provocat de mușcătura unui păianjen, relatează Corriere della Sera.

Petrecuse ziua cu colegii săi la o fermă agricolă. Acolo ar fi început să se simtă rău, având și o stare de mâncărime intensă a pielii, cauzată de mușcătura unui păianjen.

Starea de rău s-a intensificat pe parcursul nopții.

Chiar dacă a fost solicitat serviciul sanitar de urgență 118, intervenția nu a putut salva viața bărbatului. Carabinierii au demarat o anchetă în acest caz.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Toți păianjenii sunt veninoși”, a precizat biologul italian Andrea Lunerti, „mușcăturile lor provoacă roșeață și mâncărime, dar punctul cheie este reacția celui care a fost mușcat. Mușcătura poate fi fatală doar dacă persoana este alergică. Din păcate, acest lucru se constată doar în momentul în care persoana este mușcată de un păianjen.”

Păianjenul vioară – printre cei mai veninoși

Păianjenul vioară, cu șase ochi în loc de opt, poate găsi adăpost și în case și este printre cei mai veninoși păianjeni din Italia, conform Spitalului Niguarda din Milano.

paianjen-vioara
Păianjenul vioară

„Mușcătura inițială este asimptomatică și nedureroasă”, precizează reprezentanții spitalului, „dar în orele următoare apare o leziune roșie însoțită de mâncărime, senzație de arsură și furnicături care, în decursul următoarelor 48-72 de ore, poate deveni necrotică și poate ulcera.

Pe lângă injectarea veninului, păianjenul vioară poate transmite bacterii anaerobe în țesuturi, complicând evoluția leziunii, iar în situațiile mai grave pot apărea febră, erupții cutanate, vânătăi și potențiale deteriorări musculare, renale și sângerări. În multe cazuri, poate fi necesar un tratament într-o cameră hiperbarică.”

De aceea, este important ca persoanele care au fost înțepate de un astfel de păianjen și prezintă simptome neobișnuite, cum ar fi dureri intense, umflături sau dificultăți de respirație, să solicite imediat asistență medicală și să nu subestimeze simptomele și semnele asociate cu înțepătura.

Distribuie acest articol