Bărbat mort în Italia după o vizită la stomatolog. A fost sedat pentru fixarea unei proteze dentare

Un bărbat în vârstă de 45 de ani, originar din Bolzano, a murit în secția de reanimare a Spitalului Civil din Brescia (Lombardia), după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru inserarea unei proteze dentare.

Potrivit Corriere della Sera, bărbatul italian, pe nume Luigi Floretta, a fost dus la spital în stare critică, după ce a suferit o operație dentară într-o clinică din Brescia.

Soția lui a declarat că bărbatul a ales clinica respectivă pentru că medicii stomatologi foloseau sedarea în locul anesteziei locale.

În cadrul clinicii stomatologice, pacientul a fost supus unor extracții dentare, care urmau să fie înlocuiți cu o proteză.

Aceasta a fost implantată după sedarea pacientului. După încheierea operației, bărbatul s-a simțit rău și și-a pierdut cunoștința, moment în care personalul clinicii a alertat serviciile de urgență.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Agenția regională de urgență din Lombardia (Areu) a trimis pe loc echipele medicale ale serviciului de la 118, care l-au transportat de urgență pe bărbat la Spitalul Civil din Brescia. Starea lui era deja critică când a ajuns la spital. A decedat în mai puțin de 48 de ore.

Procuratura din Brescia anchetează cazul și a dispus autopsia trupului neînsuflețit. Între timp, carabinierii Nas au efectuat o inspecție la fața locului și au confiscat dosarul medical.

Va fi necesar să se determine dacă bărbatul era alergic la unul dintre medicamentele folosite pentru sedare sau la materialul folosit pentru implant. Nu sunt excluse eventualele erori medicale.

Luigi Floretta era angajat la Rai Trentino Alto-Adige.

Distribuie acest articol