Bărbat mort într-un avion, în timpul zborului. Tragedia a fost descoperită de ceilalți pasageri

Un bărbat în vârstă de circa 50 de ani a murit la bordul unui avion care se afla în zbor, în ciuda numeroaselor tentative de resuscitare efectuate de către membrii echipajului de pe aeronavă.

Bărbatul decedat, a cărui identitate nu a fost făcută publică, călătorea singur. Ceilalți pasageri au observat la un moment dat că acesta nu se mai mișca deloc și au alertat însoțitorii de zbor.

Potrivit ziarului britanic Daily Star, tragedia s-a petrecut joi, 17 noiembrie 2022, la bordul unui avion al companiei easyJet care zbura din orașul Paphos, Cipru, spre capitala Marii Britanii, Londra.

În jurul orei 15:40, la circa trei ore după ce aeronava a decolat, pasagerii au observat că bărbatul nu se mai trezea și nu mai mișca, motiv pentru care au atras atenția membrilor echipajului de zbor.

Un însoțitor de zbor a întrebat mai întâi dacă printre pasageri se află vreun medic și când a văzut că răspunsul este negativ, a încercat atunci să-l resusciteze el însuși pe bărbatul de circa 50 de ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În tentativele de resuscitare, echipajul de zbor a folosit și un defibrilator din dotarea aeronavei pentru a-l readuce la viață pe pasager, dar fără succes.

La ora 16:28, în timp ce avionul zbura deasupra Parisului, în Franța, căpitanul a anunțat că a avut loc un „incident medical” la bord și a rugat ceilalți pasageri să trateze persoana decedată cu respect.

Călătorii care aveau loc lângă bărbatul decedat au fost mutați pe alte locuri, iar avionul și-a continuat cursa spre aeroportul Gatwick din Londra, unde era programat să aterizeze.

La sosirea avionului pe aeroport, pasagerii au fost ținuți în aeronavă până când o echipă de paramedici a urcat la bord și a confirmat decesul bărbatului, apoi a preluat trupul neînsuflețit al acestuia.

Purtătorul de cuvânt al companiei aeriene a confirmat incidentul, declarând următoarele:

„easyJet confirmă că, din nefericire, un pasager a murit la bordul avionului EZY8454 care zbura de la Paphos spre London Gatwick la data de 17 noiembrie.

„Echipajul nostru este pregătit să răspundă problemelor medicale și a făcut tot ce i-a stat în putință în timpul zborului.

„Gândurile noastre se îndreaptă către familia și prietenii clientului și le oferim sprijin și asistență în timpul acestei grele încercări.”

@rotalianul