Bărbat prins pe aeroport cu o valiză plină cu bani. Avea aproape 500.000 de euro în numerar

Un incident neobișnuit a avut loc la Aeroportul din München în noiembrie 2023, când vameșii au descoperit o sumă uriașă de bani, aproape jumătate de milion de euo, în bagajul unui pensionar în vârstă de 66 de ani. Cazul a fost făcut public abia vineri, 26 ianuarie 2024, de Merkur.de.

În timpul unui controale de rutină la poarta de îmbarcare pentru zboruri internaționale, bărbatul a declarat inițial că deține doar aproximativ 300 de euro. Cu toate acestea, o verificare ulterioară a relevat o descoperire surprinzătoare.

După finalizarea primei verificări, pensionarul a primit o valiză mică de la o persoană neidentificată.

La o nouă inspecție efectuată de către autoritățile vamale, au fost găsiți aproape 455.000 de euro în numerar în bagajul primit de la persoana pe care polițiștii nu au reușit încă să o identifice.

Suma considerabilă de bani a fost confiscată, iar împotriva bărbatului a fost inițiată o procedură de sancționare cu amendă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
33671365-455-000-euro-bargeld-flughafen-muenchen-2X70
Sursa foto: Merkur.de

Marie Müller, purtătoarea de cuvânt a Oficiului Principal Vamal din München, a declarat: „Bărbatul nu a făcut nicio declarație cu privire la originea banilor.”

În prezent, se desfășoară investigații pentru a se determina proveniența acestei sume mari de bani.

În contextul acestui incident, autoritățile vamale reamintesc că orice persoană care călătorește cu sume în numerar de 10.000 de euro sau mai mult este obligată să declare această sumă în scris la vamă.

Această regulă se aplică nu doar pentru numerar, ci și pentru valori mobiliare (instrumente de tip cecuri de călătorie, bilete la ordin, ordine de plată) și aur de înaltă puritate.

Cazul pensionarului de la Aeroportul din München rămâne în atenția autorităților, iar detaliile vor continua să fie investigate pentru a clarifica situația.