Bărbat român din Italia acuzat de viol de două femei, mamă și fiică, geloase una pe cealaltă

Un bărbat de origine română, Valeriu Lăcătuș, în vârstă de 35 de ani, a fost arestat la Ancona, în Italia, după ce a fost acuzat de viol de către o femeie de 60 de ani și de fiica acesteia în vârstă de 41 de ani. Cele două, și ele de naționalitate română, au depus plângeri la poliție în care declară că au fost agresate sexual de bărbatul respectiv. Toți protagoniștii acestei întâmplări sunt persoane fără un adăpost fix și trăiau din mila spitalului „Torrette” din Ancona.

Avocatul lui Valeriu Lăcătuș susține că românul ar fi avut o relație de durată cu cea mai tânără dintre femei iar familiarii bărbatului acuzat declară, citați de cotidianul Il Resto del Carlino: „Nu este nimic adevărat din ce spun femeile acestea!”

Mai întâi s-a înregistrat plângerea mamei, apoi, la câteva zile a depus și fiica acesteia un denunț la poliție. Cele două reclamă că bărbatul român le-ar fi violat, agresat și extorcat, cerându-le banii pe care îi obțineau din cerșit.

Episoadele de violență sexuală și cele de extorcare reclamate de cele două victime, s-ar fi petrecut în mai multe rânduri și s-ar fi consumat în băile și în unele camere găsite libere din interiorul spitalului. Femeile s-au hotărât să îl denunțe în cele din urmă pe Lăcătuș, pentru că acesta ar fi avut o atitudinea din ce în ce mai violentă față de ele.

Conform unei rude care locuiește la Ancona și a celor doi frați ai lui Lăcătuș, care au sosit din Germania ieri, după ce au aflat de arestarea fratelui lor, se pare că între femeia mai tânără și bărbatul acuzat exista o relație sentimentală mai veche.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Rudele nu dau crezare acuzațiilor împotriva lui Valeriu Lăcătuș, au rămas cu toții uimiți de ceea ce afirmă cele două femei”, declară Mauro Paolinelli, avocatul apărării. Tot potrivit familiarilor, se pare că femeia de 41 de ani și-ar fi manifestat o oarecare gelozie împotriva românului acuzat, gelozie legată de atenția pe care acesta ar fi rezervat-o pentru mama ei.

În momentul arestării, Valeriu Lăcătuș a rămas surprins și a întrebat cu insistență carabinierii de ce este arestat, cine l-a denunțat și care sunt acuzațiile.

Născut în România, Valeriu Lăcătuș a trăit o perioadă de timp în Germania. În Italia a sosit acum câțiva ani, după o dezamăgire în dragoste care l-ar fi făcut să ajungă pe drumuri. Este foarte cunoscut de angajații de la spitalul „Torrette”, de unde primea ajutor caritabil cel puțin de 4 ani. În prezent este reținut în închisoarea Montacuto din Ancona.

Distribuie acest articol