Bărbat român dispărut în Italia, apelul dureros al familiei: „Mama e disperată, i-au mai murit trei băieți în trecut”

„Văluș, frățiorul meu cu suflet mare și bun, asa te alintam noi pentru ca erai cel mai mic dintre noi, cel de-al zecelea frate. Frățiorul meu, s-au împlinit trei luni de când nu mai știm nimic de tine. De ce oare nu dai nici un semn de viață, de ce nu răspunde nimeni la numărul tău de telefon? Cine oare are telefonul tău? De ce îl deschide din când în când și nu răspunde?”

Acesta este mesajul înduioșător transmis de Lucica, o femeie română din Italia care de trei luni nu mai știe nimic de fratele ei, plecat la muncă și el în Italia, dar dispărut fără urmă. Familia bărbatului este disperată și apelează la ajutorul comunității românești din Italia pentru a fi ajutată să-l găsească.

Conaționalul nostru se numește Niculaie Podaru, este născut pe 1 noiembrie 1980 și are 39 de ani. Originar din comuna Lopătari, județul Buzău, bărbatul nu este însurat și nu are copii, dar a plecat în Italia în urmă cu un an și șapte luni pentru a lucra la o fabrică de geamantane fără să spună niciodată rudelor sale în ce localitate a plecat, unde lucra exact sau cu cine a plecat, în ciuda faptului că țineau legătura foarte des.

„Nu răspunde la telefon de 3 luni, mama e disperată, a mai pierdut cel de-al treilea băiat acum cinci ani. Noi eram 10 frați: 5 fete și 5 băieți dintre care am rămas 2 băieți și 5 fete”, ne povestește sora lui Niculaie.

„Mama a fost la Poliția din comună, dar nu face nimeni nimic. Am sunat la ambasadă, am trimis și email, dar au zis că ei nu pot face nimic”, mai spune Lucica.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Într-adevăr, de la Ambasada României din Italia i s-a spus că pentru astfel de cazuri trebuie denunțată dispariția la cea mai apropiată secție de poliție/carabinieri, fiindcă ambasada nu poate face cercetări sau anchete, așa cum reiese din răspunsul în scris primit prin mesaj de pe pagina Facebook a instituției către sora bărbatului dispărut. Nu știm ce măsuri au luat polițiștii din Lopătari, rămâne de verificat și asta.

Între timp, sora lui Niculaie ne-a spus la telefon că urmează să facă un denunț și la carabinieri (nu a făcut până acum fiindcă nu știa că se poate face de oriunde) și la sugestia noastră va suna astăzi și la binecunoscuta emisiune italiană „Chi l’ha visto?”, dar face mai întâi de toate un apel la românii din Italia pentru a ajuta-o să-l găsească pe fratele ei:

„Dragi prieteni, vă rog să mă ajutați să îl găsesc pe frățiorul meu, Podaru Niculaie, care nu mai știm nimic de el. Mama e disperată, i-au mai murit 3 băieți în trecut, nu vreau să mă gândesc la ce e mai rău. Vă rog din suflet să mă ajutați!”

Așa cum vă scriam mai sus, Niculaie Podaru are 39 de ani, puteți vedea mai jos o poză mai veche de-a sa, iar semnalmentele sale sunt după cum urmează: ochi căprui, păr castaniu, înălțime circa 1,70 metri greutate circa 55 de kilograme, constituție fizică slabă.

Oricine are informații despre conaționalul nostru este rugat să o contacteze pe sora lui, Lucica, la numărul de telefon: 334 775 7877.

Niculaie Podaru, 39 de ani, dispărut în Italia
Distribuie acest articol