Român prins în Italia că fura bani de la bătrânul pe care îl îngrijea. Polițiștii i-au întins o capcană

Un bărbat român în vârstă de 50 de ani, care îngrijea un bătrân la Tivoli, în regiunea Lazio, a fost prins că fura bani din ascunzătoarea „secretă” unde asistatul său își păstra economiile și este acuzat acum de furt agravat, informează site-ul dentromagazine.com.

Rudele bătrânului bănuiau de ceva timp că îngrijitorul fura din banii păstrați de acesta într-o ascunzătoare din casă. Confirmarea pentru fiii pensionarului a venit datorită imaginilor unei camere de luat vederi pe care au amplasat-o în camera de zi a locuinței. Aceștia au văzut cum îngrijitorul lua dintr-un dosar banii asistatului, profitând de un moment când bătrânul se uita pe fereastră și s-au dus cu imaginile direct la poliție unde au depus o plângere.

Agenții comisariatului din Tivoli, în frunte Paola di Corpo, au început investigațiile și au adoptat o strategie de comun acord cu membrii familiei. Astfel, fiii bătrânului au înlocuit banii tatălui lor cu bancnote care mai întâi au fost fotografiate, pentru a fi recunoscute apoi după numerele de serie.

Polițiștii l-au urmărit pe bărbatul român când a ieșit din casa asistatului său, la sfârșitul orarului de lucru și l-au oprit în timp ce se îndrepta spre mașina sa, pentru a se reîntoarce acasă. La rugămintea agenților, îngrijitorul le-a arătat bancnotele pe care le avea în portofel, iar printre ele era și una din cele fotografiate de rudele bătrânului.

Prin urmare, bărbatul a fost denunțat și este acuzat de furt agravat din locuință comis prin abuz de relaţii de serviciu. Ancheta însă continuă deoarece, potrivit unei estimări a membrilor familiei, deficitul ar putea fi mult mai mare: peste 15.000 de euro în doi ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul