Un bărbat și-a înscenat propria moarte. „Am vrut să știu cine mă va plânge și cine va veni la înmormântarea mea”

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din Curitiba (Brazilia) și-a înscenat moartea pentru a vedea cine cine vine la înmormântarea lui și cine îl va plânge. Mulți dintre prietenii săi s-au înfuriat însă când au aflat că totul a fost o înșelătorie. „O întâmplare de prost gust”, a spus un colaborator de-ai săi, conform O Tempo.

Se numește Baltazar Lemos și este un organizator de evenimente private, inclusiv de înmormântări, de aceea nu i-a fost greu deloc să organizeze una și pentru el, curios fiind să vadă câți dintre cunoscuții săi ar regreta trecerea sa în neființă.

Totul a fost bine planificat și pe data de 17 ianuarie a postat un mesaj pe pagina lui de Facebook care anunța că „la începutul acestei după-amiezi triste, Baltazar Lemos ne-a părăsit. Mai multe informații vor fi disponibile în curând”.

Cu puțin timp înainte, postase pe aceeași pagină o fotografie făcută în fața spitalului Albert Einstein din Sao Paulo, care sugera că bărbatul fusese internat acolo. În urma acestei postări oamenii au presupus că ceva rău se întâmplase cu el.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vestea morții lui Baltazar Lemos a început să se împrăștie și multe persoane au început să-i aducă un ultim omagiu în comentarii și să întrebe care a fost cauza morții. Nu a apărut nicio explicație, dar, în schimb, la ceva timp după primul anunț, o altă postare pe pagina lui de Facebook informa cunoscuții despre data, ora și locul ceremoniei de înmormântare.

Înmormântarea a fost planificată pentru data de 18 ianuarie, la Curitiba. Mai mulți prieteni și membri ai familiei s-au adunat într-o capelă pentru a-i aduce un ultim omagiu, iar la un moment dat s-a auzit dintr-o boxă vocea „mortului”, povestindu-și viața.

Cei prezenți au crezut că este o înregistrare și au început să plângă. După câteva minute, însă, s-au deschis ușile altarului și Baltazar Lemos a apărut în fața oamenilor care au amuțit de groază.

El a explicat că totul a fost o scenă pentru a vedea cine vine la înmormântarea sa, dar mulți prieteni l-au acuzat de cruzime și au fost de părere că gluma a fost oribilă.

Povestea a devenit în scurt timp virală pe rețelele de socializare

„Îl cunosc din 2001. Cred că toată povestea este oribilă. Am avut o zi tristă, iar apoi am simțit revoltă. Pentru mine a murit… Toată întâmplarea a fost de prost gust”, a spus un colaborator apropiat al lui Baltazar Lemos.

Unii s-au bucurat că bărbatul e viu și nu a decedat, alții s-au supărat pe el și nu vor să-l mai vadă, dar nu știm cum a reacționat mama sa, o femeie în vârstă de 80 de ani, bolnavă, în scaunul cu rotile.

„Mi-a venit ideea acum cinci luni… Adevărul este că am vrut să știu cine mă va plânge. Nu am spus nimănui ce am de gând să fac, pentru că am vrut ca planul să funcționeze. Nu voiam să rănesc, să jignesc sau să fac vreun rău cuiva. Îmi cer scuze sincer”, a declarat bărbatul brazilian care i-a invitat apoi pe toți la o petrecere

Lemos a mai scris într-o postare pe Facebook: „Acum 7 zile viața mea s-a schimbat… Celor care s-au simțit jigniți le cer umil iertare. Mulțumesc tuturor manifestărilor de afecțiune, susținere și respect, venite din cele mai diverse părți ale lumii de la prieteni sau chiar oameni pe care nu-i cunosc. Sunt fericit!”