Bărbatul acuzat că și-a sechestrat soția timp de 12 ani a fost eliberat. „Nu avem niciun monstru”

Bărbatul acuzat că și-a ținut soția sechestrată în casă timp de 12 ani și că a torturat-o, în Franța, a fost eliberat în seara zilei de marți, 8 august 2023, de către autoritățile franceze.

Anchetatorii susțin că au luat această decizie în absența unor probe care să susțină acuzațiile de sechestru, informează ziarul Le Parisien.

Soțul femeii, un bărbat de naționalitatea germană și în vârstă de 55 de ani, fusese suspectat că și-ar fi ținut soția în captivitate din anul 2011, în locuința lor din Forbach, estul Franței, oraș situat la granița cu Germania, aproape de Saarbrücken.

Femeia, în vârstă de 53 de ani, a fost găsită de polițiști dezbrăcată și cu capul ras într-o încăpere din locuința celor doi soți.

Ea a declarat că a fost sechestrată și maltratată de soțul ei timp de 12 ani. Cu toate acestea, bărbatul a negat acuzațiile, argumentând că soția sa suferă de cancer și el se ocupa de îngrijirea ei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Procurorul Olivier Glady, care a condus ancheta, a declarat că nu există „nicio dovadă” care să justifice continuarea investigațiilor.

olivier-glady-le-banc-de-torture-et-le-carnet-n-existent-pas-photo-gilles-wirtz-1691436436
Procurorul Olivier Glady.

„Scenariul sechestrării nu s-a întâmplat niciodată”, a afirmat el. „Acuzațiile femeii nu sunt susținute de nicio constatare polițienească.”

Procurorul a adăugat că perechea nu era înregistrată în sistemul medical francez și nici în cel german de ani buni. De asemenea, aceștia nu au menținut legătura cu familiile lor.

Glady a sugerat luni, într-o conferință de presă, că situația „probabil este departe de un scenariu de groază și este mai degrabă despre condiții nesatisfăcătoare de îngrijire a unei persoane bolnave”.

„Nu avem niciun monstru în Moselle (departamentul francez în care s-a petrecut acest incident – n.r.) și asta este destul de liniștitor”, a conchis procurorul într-o declarație pentru sursa citată.

Pe același subiect:

Distribuie acest articol