Bătaie între badante în Italia. Una dintre ele, acuzată că i-a furat locul celeilalte

O femeie în vârstă de 66 de ani, angajată anterior ca badantă în Italia pentru o persoană în vârstă, a fost condamnată la o pedeapsă de opt luni cu suspendare pentru agresiunea comisă asupra unei alte îngrijitoare, o conațională de 37 de ani, pe care a acuzat-o că i-a furat locul de muncă.

Incidentul s-a produs la data de 6 noiembrie 2019, pe via Maratta din Ancona, provincia cu același nume din regiunea Marche, dar procesul s-a terminat abia în urmă cu câteva zile, informează cotidianul digital Ancona Today.

Conform acuzațiilor aduse, femeia în vârstă de 66 de ani, care este de origine peruviană, a așteptat în afara casei bătrânei pe care o îngrijea în trecut și a atacat-o pe noua badantă, o conațională, când aceasta a sosit la locul de muncă, provocându-i răni grave ce au necesitat 50 de zile de îngrijire medicală.

Incidentul a avut loc în contextul în care îngrijitoarea mai în vârstă fusese concediată și înlocuită de conaționala sa mai tânără, care părea să se potrivească mai bine cu nevoile bătrânei asistate.

În seara incidentului, badanta mai tânără se întorcea la locuința femeii pe care o îngrijea, după ce fusese chemată înapoi la serviciu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ciuda încercărilor de a evita o confruntare directă între cele două, îngrijitoarea mai în vârstă a așteptat în apropiere, într-un autoturism, împreună cu alte două persoane.

După ce femeia de 37 de ani a încercat să intre în clădire, a fost atacată, suferind leziuni la nas și buze.

Victima a fost asistată de fiica pensionarei pe care o îngrijea și de partenerul acesteia, care au răspuns la apelul ei telefonic de urgență.

Inițial, badanta a primit îngrijiri medicale la un post de prim ajutor local, după care a fost transportată la spital pentru tratament. Ulterior, ea a depus plângere la carabinieri împotriva conaționalei sale.

La proces, acuzata, apărată de avocatul Gabriele Galeazzi, a negat că ar fi lovit-o pe victimă cu pumnul, susținând că aceasta a fost rănită accidental când una dintre ele a tras de ușă.

Judecătorul Carlo Cimini a declarat-o vinovată pe badanta de 66 de ani, dar a decis să-i aplice o pedeapsă cu suspendare.