Un bătrân din Italia a aruncat din greșeală la gunoi un milion de euro. Banii au fost făcuți fărâme

Un pensionar din Chiampo, provincia Vicenza, și-a aruncat la gunoi și au fost distruse toate economiile sale de-o viață, în valoare de aproximativ un milion de euro, bani pe care îi ținea ascunși într-un fotocopiator de tip xerox pe care la un moment dat a hotărât să-l arunce și l-a trimis la Centrul de eliminare a deșeurilor „Romano d’Ezzelino”.

Bătrânul a ascuns banii în interiorul suportului unde se așază hârtia, dar, din nefericire, nu și-a amintit de ei înainte de a duce copiatorul, ci după aceea, când era prea târziu, relatează Fanpage.

Solicitarea ulterioară a păgubitului de a-și recupera copiatorul, și odată cu el inclusiv comoara, a fost inutilă. Banii erau deja distruși! El s-a justificat spunând că a uitat în copiator niște documente importante, în special un testament. În realitate nu era vorba de documente, ci de câteva teancuri de bancnote care se pierduseră pentru totdeauna.

Cei de la Centrul „Romano d’Ezzelino”, o unitate specializată în eliminarea deșeurilor, au confirmat că totul este adevărat. Când l-au băgat la zdrobitor ei și-au dat seama că erau bani în interiorul copiatorului deoarece au început să zboare fragmente de bancnote de 500 și 200 de euro, dar nu au mai putut opri procesul de distrugere a aparatului și odată cu el au fost distruși și banii.

Nu a fost făcută publică identitatea pensionarului despre care Matteo Macilotti, primarul localității Chiampo, a spus: „Într-o dimineață l-am văzut foarte agitat, voia să reintre în posesia copiatorului pe care el însuși îl trimisese la Centrul de distrugere a deșeurilor cu câteva zile mai devreme.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Când sosesc copiatoarele, angajații doar verifică dacă există toner în interior. Nu deschide nimeni, niciodată, sertarele de hârtie. A fost muncitorul care a văzut tăvălugul plin de bucăți de bancnote, dar era prea târziu. Nu a mai rămas nimic din acei bani”, a transmis un reprezentat de la centrul respectiv.