Bătrân din Italia găsit mort de badantă în casă. Copiii nu vor să-i organizeze înmormântarea: „Era nesuferit”

Trupul neînsuflețit al italianului Mario Bressan, decedat pe 13 decembrie anul trecut la vârsta de 90 de ani, se află încă la morga din Cittadella (Padova) pentru a fi înhumat, deoarece nimeni dintre copiii și membrii familiei sale nu a fost dispus să plătească cheltuielile de înmormântare.

După ce a lucrat toată viața la bancă, de unde a și ieșit la pensie, Bressan se distanțase în ultimul timp de toată lumea, inclusiv de familie și prieteni, astfel încât ani de zile a locuit singur în casa lui din Ater, via Palu, în localitatea Grantorto din provincia Padova (Veneto).

Autoritățile localității de domiciliu au contactat familia imediat după decesul nonagenarului și au intervenit pentru a garanta o înmormântare demnă pentru defunctul Mario Bressan, dar inițiativa lor nu a avut succes.

Nici măcar una dintre rudele decedatului nu a fost de acord să îl înmormânteze, iar unii dintre cei care l-au cunoscut au spus că era „nesuferit”, în timp ce alții și-au amintit de el ca despre o persoană „cu probleme”.

Cine a fost Mario Bressan

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Trupul neînsuflețit al lui Bressan a fost descoperit de badanta sa, informează ziarul Il Gazzettino.

Potrivit sursei citate, defunctul a avut trei copii cu o femeie de care a divorțat, precum și câteva rude mai îndepărtate.

După despărțirea de soția sa, autoritățile locale au luat măsuri pentru a-l împiedica pe Bressan să se izoleze, dar, în ciuda eforturilor serviciilor sociale, relația acestuia cu familia sa nu a putut fi reparată niciodată.

După pensionare, starea sa financiară s-a deteriorat progresiv, astfel încât a fost nevoit să-și scoată la licitație mașina, iar ulterior a intrat în grija serviciilor sociale.

Bressan era cunoscut în localitate, mulți localnici spun că era „nesuferit”, arogant, și că nu plătea cheltuielile la bloc și nu respecta regulile. Până și relațiile cu puținii săi prieteni se răciseră.

În prezent, dacă membrii familiei nu vor să plătească cheltuielile de înmormântare, autoritățile locale s-au decis: „Am luat legătura cu conducerea spitalului pentru a înțelege cum stau lucrurile și am înțeles motivele impasului.

„În cazul în care familia nu intenționează să se ocupe de ceremonia de rămas-bun dedicată nonagenarului, suntem gata să ne punem la dispoziție pentru a garanta o înmormântare demnă pentru Mario”, a explicat primăria localității Grantorto pentru presa locală.