Bătrân din Italia, mort după ce a căzut de pe fotoliu. Badanta este acuzată de neglijență și abandon

O îngrijitoare în vârstă de 63 de ani este judecată în Italia, la Taranto, fiind acuzată că a abandonat un bătrân care a căzut de pe fotoliu, acesta decedând două luni mai târziu din cauza consecințelor suferite.

Incidentul a avut loc în iunie 2020, când bătrânul, care locuia în apropiere de Viale Magna Grecia, a căzut de pe fotoliu, relatează publicația La Gazzetta del Mezzogiorno.

Potrivit declarațiilor îngrijitoarei, ea a încercat să-l ridice, dar nu a reușit din cauza greutății bărbatului.

Îngrijitoarea susține că a apelat la serviciul de urgență 118, însă, din cauza pandemiei de Covid-19, operatorii i-au comunicat că nu pot interveni imediat, fiind ocupați cu cazuri mai grave.

Femeia a încercat să obțină ajutorul nepotului bătrânului, care inițial a spus că este ocupat, dar a ajuns la fața locului mai târziu. Nici împreună nu au reușit să-l ridice pe bătrân. Conform îngrijitoarei, nepotul i-ar fi spus să plece, asigurând-o că se va ocupa el de situație.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Deși și nepotul a fost inițial acuzat, el a fost achitat de judecător, îngrijitoarea fiind acum singura inculpată.

Procurorul Francesco Ciardo a acuzat-o pe aceasta de abandon de persoană incapabilă, ceea ce a dus la moartea bătrânului.

În calitate de îngrijitoare, cunoscând starea precară de sănătate a pensionarului, femeia avea obligația de a-i oferi îngrijire și supraveghere. Totuși, ea l-ar fi lăsat pe bătrân căzut pe podea de vineri până duminică, când acesta a fost în sfârșit salvat de un echipaj 118 alertat de vecini.

Bătrânul a suferit răni grave, deshidratare și dezechilibre fiziologice severe, fiind internat în cod roșu și decedând pe 6 august, la aproape două luni de cele întâmplate.